Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Σταματήστε να εξοπλίζετε την Ταϊβάν τώρα - Θα επιστρέψουμε τις προκλήσεις

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Σταματήστε να εξοπλίζετε την Ταϊβάν τώρα - Θα επιστρέψουμε τις προκλήσεις
Ο Κινέζος αξιωματούχος τόνισε με νόημα, ότι η ανεξαρτησία της Ταϊβάν είναι ασυμβίβαστη με την ειρήνη στα στενά της Ταϊβάν
Η Κίνα έχει κάθε ευκαιρία να αντισταθεί στις προκλήσεις για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν και καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να εξοπλίζουν το νησί, ξεκαθάρισε ο Chen Binhua, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων Ταϊβάν του Κρατικού Συμβουλίου.
«Καλούμε τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως να εξοπλίζουν την Ταϊβάν, να σταματήσουν αμέσως να στέλνουν ψευδή μηνύματα στις αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και να λάβουν συγκεκριμένες ενέργειες για να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν», δήλωσε σχετικά ο Κινέζος αξιωματούχος.
Πατάλληλα, τόνισε με νόημα, ότι η ανεξαρτησία της Ταϊβάν είναι ασυμβίβαστη με την ειρήνη στα στενά της Ταϊβάν.
Η Κίνα έχει ακλόνητη βούληση, πλήρη εμπιστοσύνη και επαρκείς δυνατότητες να αντισταθεί στις προκλήσεις που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και την εξωτερική παρέμβαση, κατέληξε ο πολιτικός.
Στις 15 Ιουνίου, ο Κινέζος ηγέτης Xi είχε επισημάνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πίεζαν την Κίνα να επιτεθεί στην Ταϊβάν.
Η Ουάσιγκτον προσπάθησε να ξεγελάσει την Κίνα για να επιτεθεί στο νησί, αλλά το Πεκίνο δεν υπέκυψε στην πρόκληση.
Ακολούθως, τον Νοέμβριο του 2023, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ταϊβάν και να υποστηρίξουν την αναπόφευκτη ειρηνική επανένωση της ηπειρωτικής Κίνας με το νησί.
Είπε ότι η Κίνα θα επανενωθεί τελικά, διότι «η επανένωση είναι αναπόφευκτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης