Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίγο πριν το χάος: Το Ευρωκοινοβούλιο με 425 ψήφους τάχθηκε υπέρ των χτυπημάτων στην Ρωσία - Οργή Μόσχας... με Sarmat

Λίγο πριν το χάος: Το Ευρωκοινοβούλιο με 425 ψήφους τάχθηκε υπέρ των χτυπημάτων στην Ρωσία - Οργή Μόσχας... με Sarmat
Οι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στο ρωσικό έδαφος
Σχετικά Άρθρα
Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) με 425 ψηφους υπέρ περί άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στη ρωσική επικράτεια οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Vyacheslav Volodin.
Νωρίτερα, οι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στο ρωσικό έδαφος.
Τα ψηφίσματά του δεν έχουν νομική ισχύ αλλά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Ωστόσο χρησιμοποιούνται στην ΕΕ για την προώθηση και τη διάδοση συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων.

Ρωσία: Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο με πυρηνικά όπλα

Όπως είπε ο Volodin, το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς στα ουκρανικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, να ενισχύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο και επίσης να ανακοινώσουν τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων από τον ευρωπαϊκό πληθυσμό για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.
«Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων», έγραψε ο Volodin στο κανάλι Telegram.
Ο Volodin κάλεσε επίσης το Ευρωκοινοβούλιο να αυτοδιαλυθεί μετά την αντίστοιχη δήλωση.

Θα απαντήσουμε με τα πιο ισχυρά χτυπήματα

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση επιθέσεων από δυτικά όπλα βαθιά στη χώρα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα δώσει μια σκληρή απάντηση «χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά όπλα».
Συνεχίζοντας τόνισε πως η Δύση ότι η Δύση έχει ξεχάσει τις τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Volodin απευθύνει τα εξής ερωτήματα στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Ρωτήσατε τους ψηφοφόρους σας πριν πάρετε αυτήν την απόφαση;
Οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών θέλουν να έρθει ο πόλεμος στα σπίτια τους;
Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .
«Οι πολίτες της χώρας μας ξέρουν τι είναι πόλεμος, έχει πληρώσει τίμημα κάθε οικογένεια.
Η νίκη επί του ναζισμού είχε υψηλό τίμημα. Οι ΗΠΑ και η Αγγλία, που αυτοαποκαλούνται σήμερα νικητές, έχασαν λιγότερους από 800.000 ανθρώπους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι απώλειές μας μόνο στη μάχη του Stalingrad είναι 1.130.000 άνθρωποι.
Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από μια τέτοια δήλωση είναι να αυτοδιαλυθεί.
Πληροφοριακά σας λέω ότι ο χρόνος πτήσης του πυραύλου Sarmat για το Στρασβούργο είναι 3 λεπτά 20 δευτερόλεπτα» σημειώνει ο Volodyn.

volodyn.JPG


Το επικίνδυνο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Επί τη βάσει του σκεπτικού ότι η Ουκρανία «πρέπει να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί πλήρως τον εαυτό της βάσει του διεθνούς δικαίου», οι ευρωβουλευτές ενέκριναν στις 19/9/2024 ψήφισμα, με το οποίο ζητάται να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά οπλικά συστήματα εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία.
Εν τέλει, το ψήφισμα, εγκρίθηκε με 425 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές και επισημαίνει ότι, «αν δεν αρθούν οι ισχύοντες περιορισμοί, η Ουκρανία δεν μπορεί να ασκήσει πλήρως το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και παραμένει εκτεθειμένη σε επιθέσεις κατά του πληθυσμού και των υποδομών της».
Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρει ότι «οι ανεπαρκείς παραδόσεις πυρομαχικών και οι περιορισμοί στη χρήση τους ενέχουν τον κίνδυνο υπονόμευσης των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής και εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τη μείωση του οικονομικού όγκου της διμερούς στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τα κράτη μέλη».
Οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους προς τις χώρες της ΕΕ να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους του Μαρτίου του 2023 να παραδώσουν ένα εκατομμύριο βλήματα στην Ουκρανία και να επιταχύνουν την παράδοση όπλων, συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων TAURUS.
Επαναλαμβάνουν επίσης την πάγια θέση ότι όλες οι χώρες της ΕΕ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει συλλογικά και ξεχωριστά να δεσμευτούν για ετήσια στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία τουλάχιστον 0,25% του ΑΕΠ τους.
Το ψήφισμα στηρίχθηκε από τις mainstream Ευρωομάδες μεταξύ των οποίων το ΕΛΚ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι.
Επισημαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στην ολοκλήρωση του τρίτου χρόνου και αυτήν τη στιγμή είναι περισσότερο πιθανή η κλιμάκωσή του παρά ο τερματισμός του, με σαφείς τις ευθύνες τόσο των ΗΠΑ, όσο και των Ευρωπαίων συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ.

Και το ΝΑΤΟ πιέζει για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Και ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg υποστηρίζει ανοιχτά τη χρήση όπλων δυτικής κατασκευής από το καθεστώς του Κιέβου για να χτυπήσει στόχους βαθύτερα στη Ρωσία.
Υποβάθμισε τη δύναμη του στρατηγικού οπλοστασίου της Μόσχας, μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC.
Δήλωσε μάλιστα ότι «χαιρετίζει τη συζήτηση για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς».
Σε άλλη συνέντευξή του στο Foreign Policy, ο Stoltenberg είπε ότι είναι υπέρ της έγκρισης του ΝΑΤΟ για επιδρομές μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία.
«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει καμία αλλαγή στη ρωσική πυρηνική στάση που να απαιτεί αλλαγές από την πλευρά μας», είπε, αν και παραδέχτηκε ότι «δεν θα υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο».
Παραδόξως, τέτοιες σχιζοφρενικές δηλώσεις δείχνουν πόσο μικρής εμβέλειας πολιτικοί υπάρχουν στη Δύση, σημειώνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.

Ο Stoltenberg παραδέχεται τον κίνδυνο αλλά….

Όταν ερωτήθηκε για τα πιθανά αντίποινα της Μόσχας, ο Stoltenberg έκανε μια άλλη παράλογη δήλωση.
«Δεν υπάρχουν επιλογές χωρίς κίνδυνο στον πόλεμο», είπε, προσθέτοντας: «Αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εμάς, για το Ηνωμένο Βασίλειο, για το ΝΑΤΟ, θα είναι εάν ο Πρόεδρος Putin κερδίσει στην Ουκρανία».
Αυτές οι δηλώσεις έρχονται λίγες μέρες αφότου ο Putin κατέστησε απολύτως σαφές ότι η χρήση μέσων ISR των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) για την καθοδήγηση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας θα θεωρηθεί ουσιαστικά κήρυξη πολέμου και ότι το Κρεμλίνο θα προβεί στις «κατάλληλες ενέργειες».
Ωστόσο, ακόμη πιο εκπληκτικό είναι, πως ο Stoltenberg απέρριψε τη δήλωση Putin πως το ΝΑΤΟ θα γίνει μέρος της ουκρανικής σύγκρουσης σε περίπτωση που συντονίσει μεγάλης εμβέλειας χτυπήματα στη Ρωσία.
Σε ξεχωριστή συνέντευξη στο Foreign Policy, δήλωσε μάλιστα ότι «δεν είναι σωστό αυτό που λέει ο πρόεδρος Putin, ότι θα γίνουμε δηλαδή μέρος της σύγκρουσης».
Ο Stoltenberg προσπάθησε να κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ εκατοντάδων δισεκατομμυρίων όπλων προέλευσης του ΝΑΤΟ που εστάλησαν στην Ουκρανία και των υποτιθέμενων παραδόσεων όπλων από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, επιμένοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι συμβαλλόμενα μέρη στον πόλεμο.
Ωστόσο, απέτυχε να εξηγήσει ότι αυτές οι υποτιθέμενες αποστολές όπλων δεν περιλαμβάνουν εμπλοκή ISR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης