Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας: Ο φόβος και ο τρόμος με τη hi –tech επίθεση του Ισραήλ φέρνουν οικονομικό κραχ στις επικοινωνίες

Άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας: Ο φόβος και ο τρόμος με τη hi –tech επίθεση του Ισραήλ φέρνουν οικονομικό κραχ στις επικοινωνίες
Η οπλοποίηση συσκευών επικοινωνιών θα γεμίσει πολλούς ανθρώπους με τρόμο και φόβο
Μια σειρά εκρήξεων που φέρεται να αφορούσαν συσκευές ταϊβανέζικης, ιαπωνικής, αμερικανικής και ευρωπαϊκής κατασκευής στον Λίβανο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο.
«Η οπλοποίηση συσκευών επικοινωνιών θα γεμίσει πολλούς ανθρώπους με τρόμο και φόβο», είπε στο Sputnik ο Marc Ostwald, επικεφαλής οικονομολόγος της ADM Investor Services International.
«Πιθανότατα θα μειώσει τη ζήτηση», τόνισε.
Η κυβέρνηση του Λιβάνου απέδωσε την επίθεση στο Ισραήλ, κατηγορώντας το Τελ Αβίβ για ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια.

Μεγάλες χαμένες οι ΗΠΑ

Δεδομένης της σχεδόν «άνευ όρων υποστήριξης» που παρείχαν στο Ισραήλ ορισμένες δυτικές χώρες, ορισμένες από αυτές μπορεί να έχουν συνεννοηθεί με το Τελ-Αβίβ, δήλωσε ο Hasan Abdullah, αναλυτής και ερευνητής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ασφάλειας και Στρατηγικής.
«Οι ΗΠΑ θα είναι η χώρα που θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους, κυρίως λόγω της πολύ στενής συνεργασίας τους με το Ισραήλ», είπε ο Abdullah στο Sputnik.
Οι ΗΠΑ είναι εδώ και καιρό ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξοπλισμού επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αναγκών, στον Παγκόσμιο Νότο, σημείωσε ο ειδικός, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες εκρήξεις θα μπορούσαν να αποξενώσουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο από τους δυτικούς κατασκευαστές.

Το Ισραήλ άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας

Ο ερευνητής Mehmet Rakipoglu και ο στρατιωτικός αναλυτής Alexei Leonkov δεν αποκλείουν την εμπλοκή των ΗΠΑ στην επίθεση στον Λίβανο.
Το Intercept αναφέρει ότι ο αμερικανικός στρατός είχε διερευνήσει τη δυνατότητα τοποθέτησης βομβών που ενεργοποιούνται με τηλεχειρισμό σε αβλαβείς συσκευές ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960.
Η Μέση Ανατολή και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες θα μπορούσαν τελικά να στραφούν σε ρωσικές, κινεζικές ή τουρκικές εταιρείες τεχνολογίας από φόβο ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, είπε ο Abdullah.
Ο Ostwald και ο Abdullah πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ληφθούν πολλά μέτρα για να σταματήσουν οι hi tech επιθέσεις ξεκινώντας από έρευνες στις διαδικασίες κατασκευής και τελειώνοντας με τη δημιουργία διεθνών εποπτικών αρχών για την επίβλεψη της κατασκευής και της προμήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης