Τελευταία Νέα
Πολιτική

X. Δούκας από Κέρκυρα: Συνθήκες δημοκρατικής ανατροπής αλλά όχι με συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες

X. Δούκας από Κέρκυρα: Συνθήκες δημοκρατικής ανατροπής αλλά όχι με συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες
Ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι για να πείσει το ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση στη χώρα, πρέπει να αλλάξει πρώτα το ίδιο
“Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας”, ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας από την Κέρκυρα, στην οποία περιοδεύει σήμερα.
ο κ. Δούκας ζήτησε από τα στελέχη να δημιουργηθούν συνθήκες δημοκρατικής ανατροπής όχι με παρασκηνιακές συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά με συζήτηση και ζύμωση με τους παραγωγικούς φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας.
Ο Χάρης Δούκας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ενώ απόψε αναμένεται να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ιόνιο Βουλή.
Νωρίτερα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων αλλά και τους δημάρχους της Κέρκυρας, με τους οποίους συζήτησε για ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όσον αφορά το πολιτικό του στίγμα, υποστήριξε ότι για να πείσει το ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση στη χώρα, πρέπει να αλλάξει πρώτα το ίδιο: ”Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη του στη Νέα Δημοκρατία, γυρίζει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ που σπαράσσεται και πρέπει να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες, να εκφράσουμε την κοινωνική πλειοψηφία και να κλείσουμε επιτέλους τον κύκλο της επιβίωσης και να ανοίξουμε έναν νέο ενάρετο κύκλο υπέρβασης”.
Για τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, επεσήμανε ότι υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία και περιμένει να εκφραστεί: “Πρέπει να δημιουργηθούν μέτωπα και να ρυθμίσουμε τις αγορές. Είναι και ευρωπαϊκό το θέμα, όπου η σοσιαλδημοκρατία, η κεντροαριστερά, υποτάχθηκε στις αγορές και συμφιλιώθηκε με τα εδραιωμένα συμφέροντα, έχασε.
Όπου όμως έκανε μέτωπα και σήκωσε ανάστημα, σάρωσε. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε και εμείς με όρους κοινωνικής πλειοψηφίας”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης