Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buch (SSM): Ανθεκτικές οι τράπεζες, αλλά χάνουν τη «στήριξη» από τα υψηλά επιτόκια

Buch (SSM): Ανθεκτικές οι τράπεζες, αλλά χάνουν τη «στήριξη» από τα υψηλά επιτόκια
Η Buch προειδοποίησε ότι το μακροοικονομικό και το γεωπολιτικό περιβάλλον έχουν «αλλάξει σημαντικά» σε σχέση με πριν από μια δεκαετία και ότι η διατήρηση της ανθεκτικότητας των τραπεζών είναι «ζωτικής σημασίας»
Σχετικά Άρθρα
Καμπανάκι για τις τράπεζες της ευρωζώνης χτύπησε η επικεφαλής του SSM, Claudia Buch, με το βλέμμα στις επικείμενες μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
Ειδικότερα, η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε ότι το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης έχει «επιδείξει ανθεκτικότητα», παρά τις προκλήσεις των τελευταίων ετών.
Επίσης, η Buch επεσήμανε ότι η κερδοφορία των τραπεζών έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα των υψηλών επιτοκίων, αν και «οι επιπτώσεις αυτού του υποστηρικτικού παράγοντα μειώνονται σταδιακά».
Η Buch προειδοποίησε ότι το μακροοικονομικό και το γεωπολιτικό περιβάλλον έχουν «αλλάξει σημαντικά» σε σχέση με πριν από μια δεκαετία και ότι η διατήρηση της ανθεκτικότητας των τραπεζών είναι «ζωτικής σημασίας».
Σύμφωνα με την ίδια, η εποπτική ατζέντα της ΕΚΤ θα επικεντρωθεί στην ψηφιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, στην αντιμετώπιση των γεωπολιτικών κινδύνων και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε κλιματικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης