Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ από Γερμανία: Κανείς περιορισμός στην Ουκρανία για βαθιά πλήγματα στο έδαφος της Ρωσίας

Σοκ από Γερμανία: Κανείς περιορισμός στην Ουκρανία για βαθιά πλήγματα στο έδαφος της Ρωσίας
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην χρήση των γερμανικών όπλων λέει η πρεσβεία της Γερμανίας στη Ρωσία
Αν και τον περασμένο Ιούλιο η Γερμανία επέτρεψε στην Ουκρανία να χτυπήσει τη ρωσική επαρχία που συνορεύει με το Kharkiv με γερμανικά όπλα, ο καγκελάριος Olaf Scholz υποστήριζε ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει τα όπλα της να χρησιμοποιηθούν βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Από την πρώτη στιγμή το Βερολίνο διεμήνυε πως δεν ήθελε καμία εμπλοκή με οποιοδήποτε πλήγμα στο έδαφος της Ρωσίας και για αυτό άλλωστε διστάζει έως και σήμερα να προμηθεύσει την Ουκρανία με τους πυραύλους Taurus.
Ωστόσο, η «γραμμή» αυτή φαίνεται πως έχει τουλάχιστον... μετατοπιστεί.
Η γερμανική πρεσβεία στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο επί της αρχής δεν περιορίζει το Κίεβο ως προς τα πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
«Από τη στιγμή που η Ουκρανία λαμβάνει δυτική βοήθεια, αυτή γίνεται πλήρης ιδιοκτησία της.
Τα γερμανικά όπλα γίνονται ουκρανικά και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην χρήση τους κατά στόχων στο έδαφος της Ρωσίας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας.
Μάλιστα η πρεσβεία υποστηρίζει πως αυτό δικαιολογείται από το αναφαίρετο δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα, ακόμα και αν μιλάμε για την ουκρανική εισβολή στο Kursk.
Η διευκρίνιση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή, καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ζητά ολοένα και πιο επιτακτικά από τη Δύση – ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία – να επιτραπεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να πλήξουν με τα δυτικά όπλα, στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος και με εξαίρεση τη Μ. Βρετανία, τα υπόλοιπα κράτη τηρούσαν αποστάσεις από αυτό το σενάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης