Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη – σοκ: Οι καλύτεροι Ουκρανοί πιλότοι σκοτώθηκαν πριν φτάσουν τα F-16 στο Κίεβο

Αποκάλυψη – σοκ: Οι καλύτεροι Ουκρανοί πιλότοι σκοτώθηκαν πριν φτάσουν τα F-16 στο Κίεβο
Το Κίεβο επιβεβαίωσε τη συντριβή του πρώτου F-16 που παρέλαβε από τη Δύση χωρίς να δώσει λεπτομέρειες
Σε μια αποκάλυψη σοκ προχωρά η Wall Street Journal, η οποία υποστηρίζει πως οι καλύτεροι Ουκρανοί πιλότοι έχουν σκοτωθεί πριν φτάσουν τα μαχητικά F-16 στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη στιγμή που η Ουκρανία παραλάμβανε την πρώτη παρτίδα των F-16, γνώριζε ότι οι καλύτεροι πιλότοι της ήταν ήδη… νεκροί.
Μάλιστα η WSJ αναφέρεται ονομαστικά στον Ουκρανό πιλότο Alexei Mes, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα όταν συνετρίβη - υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες - το F-16 του πάνω από το ουκρανικό έδαφος, ενώ αναφορά γίνεται και στον Andrei Pilshchikov, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Αύγουστο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Βάσει του δημοσιεύματος, και οι δύο αυτοί Ουκρανοί πιλότοι είχαν συμμετάσχει στη συνάντηση που είχε γίνει με Αμερικάνους γερουσιαστές τον Ιούνιο του 2022, υποστηρίζοντας σθεναρά την προμήθεια της Ουκρανίας με τα δυτικά μαχητικά F-16.

Αποτυχία Αμερικάνων

Οι Αμερικάνοι εκπαιδευτές έχουν αποτύχει στην εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη F-16, υποστηρίζει ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov, αναφερόμενος στην πρόσφατη συντριβή ενός F-16 που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Ο Antonov απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο που θέλει το F-16 να καταρρίφθηκε κατά λάθος από σύστημα Patriot.
«Οι Αμερικάνοι εκπαιδευτές απέτυχαν να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς.
Μπορώ να φανταστώ πώς θα φώναζαν αν έβγαιναν αναφορές ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τους στρατιώτες μας» επισήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Η συντριβή

Υπενθυμίζεται πως το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την απώλεια ενός μαχητικού αεροσκάφους F-16 χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου του τόπου που συνέβη.
Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, το αεροσκάφος συνετρίβη.
Η Ουκρανή βουλευτής Maryana Bezuglaya εκτίμησε ότι το μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος από πύραυλο Patriot, ενώ κατηγόρησε τη διοίκηση του στρατού ότι προσπάθησε να αποσιωπήσει το περιστατικό με τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Nikolay Oleshchuk να εξαπολύει απειλές κατά της Bezuglaya μετά από αυτές τις κατηγορίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης