Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε βαθύ κόκκινο η Wall Street, sell off -3,25% Nasdaq, -2,09% S&P 500 - Βαρίδια Nvidia (-9,5%) και Boeing (-7,5%)

Σε βαθύ κόκκινο η Wall Street, sell off -3,25% Nasdaq, -2,09% S&P 500 - Βαρίδια Nvidia (-9,5%) και Boeing (-7,5%)
Τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ έδειξαν επιβράδυνση στην οικονομία
(Συνεχές update) Με μεγάλες απώλειες ;έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση του φθινοπώρου (σσ: αργία τη Δευτέρα 2/9) οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα blue chips συμπαρέσυραν ολόκληρη την αγορά.
Τη μεγαλύτερη πτώση στις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν η Boeing (μετά την υποβάθμιση σε underweight από τη Wells Fargo) με -7,5%, η Nvidia με -9,5% και η Intel με -8,7%. Η Apple υποχώρησε άνω του -2,7%. Για την Nvidia να σημειωθεί πως έχασε 300 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης σε μία ημέρα!
Παράλληλα, τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ -την άλλοτε κινητήρια δυναμη της αμερικανικής οικονομίας- έδειξαν επιβράδυνση στην οικονομία. Ειδικότερα, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της S&P Global για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο 47,9, από 49,6 που είχε αναφερθεί τον Ιούλιο. Η έκθεση έδειξε ότι ο μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ παρατήρησε μείωση της παραγωγής, κλείνοντας την περίοδο έξι συνεχόμενων μηνών ανάπτυξης. Επιπλέον, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2023.
«Η περαιτέρω πτωτική κάμψη του δείκτη PMI δείχνει ότι ο τομέας της μεταποίησης λειτουργεί ως τροχοπέδη για την οικονομία στα μέσα του τρίτου τριμήνου. Οι μελλοντικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι αυτή η επιβάρυνση θα μπορούσε να ενταθεί τους επόμενους μήνες», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος επιχειρήσεων της S&P Global Market Intelligence, Chris Williamson.
Αρνητικά λειτούργησε και η «βουτιά» στο πετρέλαιο, με την τιμή του Brent να καταρρέει 4,9% εν μέσω αβεβαιότητας για την παγκόσμια ζήτηση και επικείμενης αύξησης της παραγωγής στιςχώρες του ΟΠΕΚ+.

Το κλείσιμο στους τρεις δείκτες:

Καταγραφή_271.JPG

Οι μεγάλοι χαμένοι -και οι λίγοι κερδισμένοι- σε Dow Jone, S&P 500, Nasdaq:

1_793.JPG
2_581.JPG
3_341.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης