Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kyrylo Budanov (Μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας GUR): Ο στόχος της Ρωσίας είναι να καταλάβει το Pokrovsk αλλά έρχεται χειμώνας

Kyrylo Budanov (Μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας GUR): Ο στόχος της Ρωσίας είναι να καταλάβει το Pokrovsk αλλά έρχεται χειμώνας
Ο Kyrylo Budanov σημείωσε  ότι οι χειμερινές καιρικές συνθήκες πιθανότατα θα περιπλέξουν τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα σταματήσουν τις επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις
Ο Αρχηγός της Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov σημείωσε ότι η εισβολή της Ουκρανίας στην περιφέρεια Kursk έχει επιπτώσεις στις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και εξέτασε τις προοπτικές για συνεχιζόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις τον χειμώνα 2024–2025.
Ο Kyrylo Budanov δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου ότι η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk περιέπλεξε τα σχέδια της Ρωσίας για επιθετικές επιχειρήσεις τον Αύγουστο του 2024 και αργότερα αυτό το φθινόπωρο.
O Kyrylo Budanov σημείωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση δεσμεύει οποιοδήποτε διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για να επιτύχει τον στόχο της προς την «κύρια κατεύθυνση» της Ρωσίας, που είναι το Pokrovsk, και ότι οι ρωσικές δυνάμεις εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτή την κατεύθυνση.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν πρόσφατα τις επιθετικές επιχειρήσεις και έκαναν περαιτέρω προόδους κοντά στο Pokrovsk και δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έχει σχεδόν σίγουρα αποφασίσει να δώσει προτεραιότητα στις ρωσικές προόδους κοντά στο Pokrovsk και προφανώς θα είναι σε θέση να διοχετεύσει αρκετές δυνάμεις στην περιοχή για να συνεχίσει τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις προς τον στρατηγικό στόχο που είναι η κατάληψη του Pokrovsk.

Έρχεται χειμώνας

Ο Kyrylo Budanov σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι οι χειμερινές καιρικές συνθήκες πιθανότατα θα περιπλέξουν τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα σταματήσουν τις επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις.
Η εποχή της φθινοπωρινής λάσπης παρεμπόδισε ιστορικά τους ελιγμούς εδάφους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά περίοδοι παρατεταμένων θερμοκρασιών παγώματος που συνήθως ξεκινούν στα τέλη Δεκεμβρίου παγώνουν το έδαφος και επιτρέπουν στα τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται πιο εύκολα από ότι τους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες.
Οι καιρικές συνθήκες του φθινοπώρου και του χειμώνα πιθανότατα θα περιπλέξουν τη δραστηριότητα στο πεδίο της μάχης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά είναι πολύ απίθανο να σταματήσουν εντελώς τη δραστηριότητα κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης