Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προφητεία Medvedev: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις θα είναι αιώνιες είτε θα οδηγήσουν σε αμερικανικό εμφύλιο

Προφητεία Medvedev: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις θα είναι αιώνιες είτε θα οδηγήσουν σε αμερικανικό εμφύλιο
Ο Donald Trump δεν μπορεί να νικήσει το αμερικανικό «βαθύ κράτος» ενώ η Kalama Harris είναι «σκέτη ηλίθια», σύμφωνα με τον πρώην Ρώσο πρόεδρο
Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev επέκρινε και τους δύο Αμερικανούς υποψηφίους για την προεδρία όσον αφορά την αδυναμία ή την απροθυμία τους να άρουν τις κυρώσεις στη Ρωσία, λέγοντας ότι τέτοιες αποφάσεις θα φέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο κοντά στον εμφύλιο πόλεμο.
Σε ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram, ο Medvedev υπαινίχθηκε σχετικά με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Donald Trump ότι υποδύθηκε τον υποψήφιο κατά του κατεστημένου ενώ χαρακτήρισε την υποψήφια των Δημοκρατικών, Kalama Harris, «σκέτη ηλίθια».
Ο Medvedev εστίασε τις παρατηρήσεις του στο ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων στη Ρωσία, καταλήγοντας τελικά στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια κίνηση είναι απίθανη, ανεξάρτητα από το αν ο Trump ή η Harris εξασφαλίσουν τη νίκη τον προσεχή Νοέμβριο.
Ο Trump δεν θα πάει κόντρα στο αμερικανικό βαθύ κράτος
«Ο Donald Trump έχει απειλήσει να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Θα το κάνει όμως πραγματικά εάν εκλεγεί;
Όχι, φυσικά όχι», είπε ο Medvedev.
«Παρ' όλη την φαινομενική παρουσία του ως outsider (για το αμερικανικό κατεστημένο) ο Trump είναι τελικά ένα μέρος του κατεστημένου», εξήγησε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Medvedev είπε ότι ο Trump είναι «εκκεντρικός νάρκισσος», ωστόσο πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος είναι «πραγματιστής».
Τόνισε ότι κατανοεί ότι οι κυρώσεις είναι επιζήμιες για την «κυριαρχία του δολαρίου (ως αποθεματικού νομίσματος) στον κόσμο».
«Ωστόσο, αυτός δεν είναι επαρκής λόγος για να υπάρξει πολιτική ενάντια στην αντιρωσική γραμμή του διαβόητου βαθέος κράτους, που είναι πολύ ισχυρότερο από οποιονδήποτε Trump», παρατήρησε ο Medvedev .

Η Harris είναι «άπειρη, ανόητη»

«Αλλά τι γίνεται με τη Harris;
Δεν πρέπει να περιμένετε εκπλήξεις από αυτήν.
Είναι άπειρη και, σύμφωνα με τους εχθρούς της, απλά ανόητη», τόνισε ο Medvedev.
«Θα προετοιμαστούν γι’ αυτήν όμορφες ανούσιες ομιλίες και βαρετές ‘’σωστές’’ απαντήσεις σε ερωτήσεις, τις οποίες θα διαβάζει ενώ γελάει», πρόσθεσε.
«Υπήρχαν κυρώσεις κατά της ΕΣΣΔ σε όλο τον 20ό αιώνα και επέστρεψαν σε πρωτοφανή κλίμακα τον 21ο.
Άρα, είναι κυρώσεις που θα διαρκέσουν για πάντα», κατέληξε ο πρώην Ρώσος Πρόεδρος.
Ένα άλλο σενάριο για τον τερματισμό των αμερικανικών κυρώσεων για τον Medvedev είναι η κατάρρευση των ΗΠΑ «κατά τη διάρκεια ενός επικείμενου νέου εμφυλίου πολέμου»
«Το Hollywood κάνει ταινίες για αυτό για κάποιο λόγο», είπε ο Medvedev.
Η δήλωση του Ρώσου αξιωματούχου δεν απέχει πολύ από την αίσθηση των αμερικανών πολιτών, καθώς σχεδόν τέσσερις στους 10 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ είναι πιθανός στα επόμενα πέντε χρόνια.
Σε σφυγμομέτρηση της Rasmussen Reports με δείγμα 1.105 άτομα, οι οποίοι έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και διεξήχθη μεταξύ 21 και 23 Απριλίου, αναδείχθηκε αυξανόμενος φόβος για την έντονη διάσπαση στην αμερικανική κοινωνία που μεταφράζεται σε άμεσες και βίαιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτών.
Μεταξύ των ψηφοφόρων, το 16% των ερωτηθέντων πίστευε ότι το ενδεχόμενο ενός δεύτερου εμφυλίου πολέμου είναι πολύ πιθανό.
Από την άλλη πλευρά, το 49% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν είναι πιθανός ένας εμφύλιος πόλεμος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 20% που είπε ότι δεν είναι καθόλου πιθανός.
Επιπλέον, το 10% δήλωσε ότι σε μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης