Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η FSB στη Ρωσία εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα λαθρεμπορίας μεταναστών με επικεφαλής καθηγητή από τη Νιγηρία – Πολλοί Ουκρανοί συλληφθέντες

Η FSB στη Ρωσία εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα λαθρεμπορίας μεταναστών με επικεφαλής καθηγητή από τη Νιγηρία – Πολλοί Ουκρανοί συλληφθέντες

Το δίκτυο λαθρεμπορίου κατηγορείται ότι κέρδισε τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ρούβλια (650.000 δολάρια) από το 2021 παρέχοντας πλαστά ρωσικά έγγραφα διαμονής και βίζες

Σχετικά Άρθρα
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/9/2024) ότι οι πράκτορές της εξάρθρωσαν ένα δίκτυο λαθρεμπορίας μεταναστών που φέρεται να διευθύνεται από έναν καθηγητή πανεπιστημίου από τη Νιγηρία.
«Οι παράνομες δραστηριότητες μιας διαπεριφερειακής ομάδας που ειδικεύεται στην πληρωμένη είσοδο και διέλευση μεταναστών από την αφρικανική ήπειρο μέσω του ρωσικού εδάφους προς τις χώρες της ΕΕ έχουν ματαιωθεί», ανέφερε η FSB σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο φερόμενος αρχηγός της ομάδας είναι ανώτερος λέκτορας στην ακαδημία μηχανικών του Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών της Ρωσίας (RUDN), ο οποίος κατάγεται από τη Νιγηρία.
Η FSB δεν αποκάλυψε το όνομά του, αλλά δήλωσε ότι πέντε βασικά μέλη του δικτύου λαθρεμπορίας, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων, Νιγηριανών και Ουκρανών υπηκόων, είχαν συλληφθεί.
Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για άλλους πιθανούς συνεργούς τους.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Το δίκτυο λαθρεμπορίου κατηγορείται ότι κέρδισε τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ρούβλια (650.000 δολάρια) από το 2021 παρέχοντας πλαστά ρωσικά έγγραφα διαμονής και βίζες μέσω εικονικών γάμων και εγγράφων πατρότητας.
Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το TASS δείχνουν πράκτορες της FSB να πραγματοποιούν επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων ερευνών σε σπίτια και εξωτερικούς χώρους.
Σε μια ανάκριση, ένας άνδρας παραδέχτηκε ότι συνήψε πλασματικό γάμο με μια Νιγηριανή.
Μεταξύ των ευρημάτων, η FSB είπε ότι τρεις Ρώσοι υπήκοοι που είχαν κρατηθεί αιχμάλωτοι και «εκμεταλλευμένοι» από τους λαθρέμπορους διασώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας από τις 25 επιδρομές που διεξήχθησαν στην περιοχή του Βλαντιμίρ.
Έκτοτε παραδόθηκαν στην αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης