Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Δραματική καθυστέρηση στο επόμενο πακέτο βοήθειας προς Ουκρανία - Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν ελλείψεις σε εξοπλισμούς

CNN: Δραματική καθυστέρηση στο επόμενο πακέτο βοήθειας προς Ουκρανία - Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν ελλείψεις σε εξοπλισμούς
Το νέο πακέτο βοήθειας, πιθανότατα θα περιλαμβάνει εξοπλισμούς για το ουκρανικό πυροβολικό, την αεράμυνα, καθώς και βλήματα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ανακοινώσουν ένα μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου την επόμενη εβδομάδα, αλλά η αποστολή εξοπλισμού ενδέχεται να καθυστερήσει δραματικά λόγω έλλειψης αποθεμάτων, αποκάλυψε το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν ένα μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία ήδη την επόμενη εβδομάδα, αλλά είναι πιθανό να καθυστερήσουν την αποστολή εξοπλισμού λόγω έλλειψης προμηθειών», σημείωσε το διεθνούς εμβέλειας ειδησεογραφικό δίκτυο.
Επισημαίνεται ότι το νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο είναι πιθανό να περιλαμβάνει εξοπλισμούς για το ουκρανικό πυροβολικό, την αεράμυνα, καθώς και βλήματα, θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το προηγούμενο, που ήταν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, βάσει του οποίου το καθεστώς του Κιέβου θα λάβει πολλούς τύπους πυρομαχικών ταυτόχρονα.
Το Πεντάγωνο σημείωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοινώνει πρόσθετη βοήθεια ασφαλείας προς την Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει πακέτο για τη αποστολή όπλων (PDA) αξίας έως και 150 εκατομμυρίων δολαρίων.
Παράλληλα, τονίστηκε ότι το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει και αναχαιτιστές για συστήματα αεράμυνας αξίας περίπου 2,2 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης