Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Εντός του ΝΑΤΟ υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για την ένταξη της Ουκρανίας, να εγκαταλείψει εδάφη

Washington Post: Εντός του ΝΑΤΟ υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για την ένταξη της Ουκρανίας, να εγκαταλείψει εδάφη
«Άλλοι εξακολουθούν να λένε ότι η Δύση θα πρέπει να τερματίσει τις ελπίδες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να πείσει την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη και να χαλαρώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», διευκρινίζει η Washington Post
Αρκετοί αξιωματούχοι και αναλυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες πιστεύουν ότι η Δύση θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδια για την αποδοχή της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, να πείσει την Ουκρανία να εγκαταλείψει ορισμένα εδάφη και να προσφέρει στη Ρωσία ως κίνηση καλής θελήσεως χαλάρωση των κυρώσεων, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Stoltenberg είπε ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία χωρίς την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ… ωστόσο ο Stoltenberg αποχωρεί από το ΝΑΤΟ.
Η Σλοβακία είπε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις
Η Washington Post τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη καθορίσει μια «μακροπρόθεσμη στρατηγική» σχετικά με τη Ρωσία.
Η Washington Post πήρε συνεντεύξεις από πολλούς πρώην και νυν αξιωματούχους, καθώς και ειδικούς σε αυτό το θέμα.
«Ορισμένοι αξιωματούχοι και αναλυτές λένε ότι οι κυρώσεις είναι μια λανθασμένη προσέγγιση που αυξάνουν τον κίνδυνο παγκόσμιας σύγκρουσης», σημειώνει η Washington Post
«Ορισμένοι πολιτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban, λένε ότι η Δύση πρέπει να σεβαστεί τις απόψεις της Ρωσίας ότι η Ουκρανία είναι μέρος των βασικών συμφερόντων της για την ασφάλεια και επιδιώκει μια άμεση κατάπαυση του πυρός».
«Άλλοι εξακολουθούν να λένε ότι η Δύση θα πρέπει να τερματίσει τις ελπίδες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να πείσει την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη και να χαλαρώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», διευκρινίζει η Washington Post.
«Αλλά ακόμη και εκείνοι που υποστήριζαν από καιρό τις επαφές με το Κρεμλίνο και τάσσονται υπέρ του τερματισμού πόλεμος στην Ουκρανία, λένε ότι μια μακρά περίοδος εχθρότητας, ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος, είναι αναπόφευκτος».
Επιπλέον, ορισμένοι από τους ερωτηθέντες «προειδοποίησαν ότι η Δύση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση» με τη Ρωσία, τόνισε η Washington Post...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης