Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης - Το ΝΑΤΟ δεν… αντέχει νίκη της Ρωσίας - Θα πάρει το ρίσκο… πυρηνικής σύγκρουσης

Εφιάλτης - Το ΝΑΤΟ δεν… αντέχει νίκη της Ρωσίας - Θα πάρει το ρίσκο… πυρηνικής σύγκρουσης
Τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας είναι έτοιμα να δώσουν την έγκριση τους για την χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας
Σε ένα εφιαλτικό σενάριο αναφέρεται ο Glenn Diesen, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Νορβηγίας (USN) με άρθρο του στην πύλη Brave New Europe (BNE), καθώς όπως υποστηρίζει το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει … να αντέξει τη νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Για αυτό, όπως εκτιμά, τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας είναι έτοιμα να δώσουν την έγκριση τους για την χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, αναλαμβάνοντας το ρίσκο… μιας πυρηνικής σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον Diesen, εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τη Ρωσία, τότε η Συμμαχία «θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξιοπιστίας της» καθώς είχε ποντάρει στη νίκη του Κιέβου.

Ηγεμονικές φιλοδοξίες ΗΠΑ

«Η επέκταση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πανευρωπαϊκές συμφωνίες ασφαλείας με τη Ρωσία «σκίστηκαν», έγινε «η κύρια εκδήλωση των ηγεμονικών φιλοδοξιών της Αμερικής μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».
Για αυτόν τον λόγο ο Diesen υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται τελικά τα κράτη μέλη της Συμμαχίας να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, διακινδυνεύοντας ακόμα και την ανταλλαγή… πυρηνικών χτυπημάτων.

Σαμποτάζ ΝΑΤΟ στην ειρήνη

Σύμφωνα με τον Diesen, το ΝΑΤΟ προκάλεσε το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και έκτοτε σαμποτάρει όλες τις προσπάθειες για ειρήνη.
«Εάν δεν αναγνωρίσουμε τον κεντρικό ρόλο του ΝΑΤΟ στην πρόκληση αυτού του πολέμου, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πιθανούς τρόπους για μια πολιτική λύση» τονίζει ο Νορβηγός επιστήμονας.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, οι Times ανέφεραν ότι η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να λάβουν μια σιωπηρή απόφαση τις επόμενες εβδομάδες να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αλλά θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν μυστικό τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα πλήγματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης