Τελευταία Νέα
Διεθνή

Patriots for Europe: Να δοθεί στον Elon Musk το βραβείο Zakharov της ΕΕ για την Ελευθερία της σκέψης και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Patriots for Europe: Να δοθεί στον Elon Musk το βραβείο Zakharov της ΕΕ για την Ελευθερία της σκέψης και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο ρόλος του X στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου είναι μοναδικός

Σχετικά Άρθρα
Η συντηρητική ομάδα Patriots for Europe (PfE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε τον Elon Musk για ένα σημαντικό βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ.
Το Βραβείο Zakharov για την Ελευθερία της Σκέψης απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα που έχουν συμβάλει σημαντικά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης.
«Η δέσμευσή του για την ελευθερία του λόγου, τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της λογοκρισίας ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραψε η ομάδα στο X.
Ο András László, ευρωβουλευτής από το Fidesz της Ουγγαρίας, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ιδιοκτήτης του X αξίζει το βραβείο επειδή ο ιστότοπός του παίζει «μοναδικό» ρόλο στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου.
«Οι άνθρωποι θέλουν περισσότερη ελευθερία του λόγου, όχι λιγότερη!» έγραψε ο ευρωβουλευτής.

Η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου

Ο ρόλος του X στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου είναι μοναδικός και σε αυτόν πρέπει να στοχεύουν όλες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, οι περισσότεροι επιλέγουν τη λογοκρισία.
Είτε ηθελημένα είτε λόγω κυβερνητικού εκφοβισμού.
Ο Elon Musk έδωσε προτεραιότητα στην ελευθερία της έκφρασης από τότε που ανέλαβε το X, γνωστό τότε ως Twitter, το 2022.
Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο Musk υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προσφέρει στον X «μια παράνομη μυστική συμφωνία» για να λογοκρίνει ορισμένες πολιτικές απόψεις με αντάλλαγμα τη μη διερεύνηση παραβιάσεων του νόμου της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης