Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οργή Scholz για την «εχθρική εξαγορά» της Commerzbank από τη UniCredit

Γερμανία: Οργή Scholz για την «εχθρική εξαγορά» της Commerzbank από τη UniCredit
Το Βερολίνο είναι βασικός μέτοχος της Commerzbank από τότε που εισέπραξε 18,2 δισ. ευρώ για να σώσει την τράπεζα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008
Σχετικά Άρθρα
Η προσπάθεια της UniCredit να συμμετάσχει στην Commerzbank χωρίς διαβούλευση είναι μια «μη φιλική» πράξη και δεν αρμόζει στην Ευρώπη και στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα 23/9 ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
«Οι μη φιλικές πράξεις, οι εχθρικές εξαγορές δεν είναι καλό πράγμα για τις τράπεζες και γι' αυτό η γερμανική κυβέρνηση έχει σαφώς τοποθετηθεί προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε, μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης στη Νέα Υόρκη.
Το ποσοστό της UniCredit στη γερμανική Commerzbank έχει φτάσει στο 21%, με την ιταλική τράπεζα να υποβάλει αίτημα για αύξηση της συμμετοχής έως και 29,9%.
Η ιταλική τράπεζα απέκτησε τις πρόσθετες μετοχές της Commerzbank μέσω χρηματοπιστωτικών μέσων, ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα (23/9).
Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η UniCredit ανακοίνωσε ότι είχε λάβει μερίδιο 9% στην Commerzbank, επιβεβαιώνοντας ότι το ήμισυ αυτής της συμμετοχής αποκτήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση.
«Η UniCredit πιστεύει ότι υπάρχει ουσιαστική αξία που μπορεί να ξεκλειδωθεί εντός της Commerzbank, είτε αυτόνομη είτε εντός της UniCredit, προς όφελος της Γερμανίας και των ευρύτερων ενδιαφερόμενων μερών της τράπεζας.
Ωστόσο, όπως συνέβη στην περίπτωση της UniCredit, αυτό το δυναμικό απαιτεί δράση για να αποκρυσταλλωθεί», δήλωσε η τράπεζα,
Το Βερολίνο είναι βασικός μέτοχος της Commerzbank από τότε που εισέπραξε 18,2 δισ. ευρώ για να σώσει την τράπεζα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.
Οι μετοχές της Commerzbank υποχωρούν σήμερα, αφού η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει άλλες μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, ωστόσο οι απώλειες περιορίζονται πλέον σημαντικά μετά την είδηση ​​ότι η UniCredit είχε αυξήσει τη θέση της και ζήτησε να αποκτήσει περισσότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης