Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Η αντιφατική στρατηγική της Δύσης βγάζει νικήτρια τη Ρωσία - Αμφισβητείται η ίδια η ύπαρξη της Ουκρανίας

National Interest: Η αντιφατική στρατηγική της Δύσης βγάζει νικήτρια τη Ρωσία - Αμφισβητείται η ίδια η ύπαρξη της Ουκρανίας
Ο Ουκρανός πρόεδρος θεωρεί ως νίκη την επιστροφή στα σύνορα του 1991, ενώ οι σύμμαχοι τη βλέπουν είτε ως επιστροφή στα σύνορα του 2022
Η έλλειψη σαφούς στρατηγικής για το μέλλον της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση ευνοεί τη Ρωσία, καθώς η διαίρεση μεταξύ των συμμάχων το μόνο που καταφέρνει είναι να εξαντλεί διαρκώς τους πόρους τους, επισημαίνει σε ανάλυσή του το National Interest.
«Αυτή (σ.σ. η στρατηγική της Δύσης) εγγυάται πρακτικά ότι οι πόροι θα σπαταληθούν», τονζίζει σχετικά η εφημερίδα.
Επιπλέον ο συντάκτης παρατηρεί ότι αυτό ενθαρρύνει τις ατελείωτες δημόσιες αντιπαραθέσεις που υπονομεύουν τη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών και πείθουν το Κρεμλίνο ότι μπορεί να αντέξει περισσότερο από τη Δύση και να επιτύχει τους στόχους του σε αυτή την αντιπαράθεση.
Το αναλυτικό δημοσίευμα αναφέρει περαιτέρω ότι ακόμη και η «νίκη» της Ουκρανίας έχει διαφορετικά έννοια για τον Zelensky και διαφορετική για τους συμμάχους του καθεστώτος του Κιέβου.
Έτσι, ο Ουκρανός πρόεδρος την θεωρεί ως επιστροφή στα σύνορα του 1991, ενώ οι σύμμαχοι την βλέπουν είτε ως επιστροφή στα σύνορα του 2022, είτε ακόμα και ως μια νέα κατάσταση που θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω ακόμη και την ίδια την ύπαρξη του ουκρανικού κράτους.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto είχε υπογραμμίσει πως η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη άδεια να πλήξει σε βάθος τη Ρωσία με μακράς εμβέλειας όπλα, διότι υπάρχουν ακόμη «μερικοί λογικοί ηγέτες» στη Δύση.
Ο ανώτερος διπλωμάτης σημείωσε ότι ελάχιστοι εξ αυτών κατανοούν στη Δύση τις συνέπειες της παροχής «λευκής επιταγής» στο Κίεβο.
Από την πλευρά του, το Bloomberg ανέφερε σήμερα ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του Zelensky, το οποίο παρουσιάστηκε ως στρατηγική για την επίλυση της σύγκρουσης.
Οι Δυτικοί αξιωματούχοι δεν το θεωρούν πρόταση ικανή να φέρει σημαντικές αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης