Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kacir (Υπουργός): Η Τουρκία επιδιώκει να γίνει κόμβος τεχνολογικής ανάπτυξης – Συζητήσαμε πολλά με την Apple

Kacir (Υπουργός): Η Τουρκία επιδιώκει να γίνει κόμβος τεχνολογικής ανάπτυξης – Συζητήσαμε πολλά με την Apple

Πιστεύουμε ότι η Τουρκία μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικά κέντρα εφοδιασμού στον κόσμο για προϊόντα και τσιπ ανανεώσιμων πηγών

Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία στοχεύει να γίνει κόμβος τεχνολογικής ανάπτυξης και να ενισχύσει τη θέση των τεχνολογικών πρωτοβουλιών της χώρας παγκοσμίως, δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της χώρας στο πρακτορείο Anadolu στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.
Ο Fatih Kacır είπε ότι οι επισκέψεις του ίδιου και του Προέδρου Erdogan στη Νέα Υόρκη και τις ΗΠΑ γενικότερα τους έδωσαν την ευκαιρία να συναντηθούν με επικεφαλής κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών και φέτος, το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) πραγματοποίησε Συνέδριο, στo οποίo συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων με έδρα τις ΗΠΑ.
«Η οικονομική σταθερότητα που πετύχαμε τον τελευταίο χρόνο και τα αποτελέσματα που έχουμε μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δείχνουν την ανθεκτικότητα της Τουρκίας παρά όλες τις περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, όπως τα κέρδη στον αμυντικό και αεροπορικό κλάδο, καθώς και η ικανότητα έρευνας και ανάπτυξης της χώρας, προσελκύει περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών», δήλωσε ο Kacır.

Η Apple και η Τουρκία

Είπε ότι μίλησε με τον Nick Ammann, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιων Κυβερνητικών Υποθέσεων της Apple, συζητώντας τις πιθανές συνεισφορές της Τουρκίας στον κατασκευαστή iPhone, προτρέποντας την Apple να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό της Τουρκίας.
«Οι νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας της Τουρκίας παράγουν δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μέσω των εφαρμογών τους στο App Store, τα οποία θέλουμε να αυξήσουμε», πρόσθεσε ο Kacır.
Είπε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας προς τον ψηφιακό και τον πράσινο μετασχηματισμό προσελκύουν επενδυτές, αλλά μεγαλύτερο κίνητρο είναι το πρόγραμμα HIT-30, που προσφέρει στους επενδυτές χρηματοδότηση 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τομείς υψηλής τεχνολογίας, όπως ηλεκτρικά οχήματα, τεχνολογίες μπαταριών και ηλιακών, προόδους ανεμογεννητριών, και πολλά περισσότερα μέχρι το 2030.
«Οι τομείς στους οποίους εστιάζει αυτό το πρόγραμμα είναι αυτοί που αναζητούν οι επενδυτές για να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις τους και όπως κατέστησε σαφές η πανδημία, όταν αυτοί οι τομείς παράγουν από ένα μόνο σημείο παραγωγής και προσφοράς, ο κίνδυνος από αυτό απειλεί ολόκληρο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας ανάγκη για κόμβους απλωμένους σε πολλές περιοχές», τόνισε.
«Πιστεύουμε ότι η Τουρκία μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικά κέντρα εφοδιασμού στον κόσμο για προϊόντα και τσιπ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η κυβέρνηση θα παράσχει αποτελεσματική υποστήριξη σε παγκόσμιες μάρκες μέσω του προγράμματος για να σημειώσει υψηλά κέρδη στην παραγωγή και εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας της Τουρκίας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης