Τελευταία Νέα
Διεθνή

MKO μηνύει τον Donald Trump - Οι βιτριολικές ατάκες του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ που εξόργισαν μετανάστες από την Αϊτή

MKO μηνύει τον Donald Trump - Οι βιτριολικές ατάκες του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ που εξόργισαν μετανάστες από την Αϊτή
Η κυβέρνηση της Αϊτής επίσης καταδίκασε τις δηλώσεις των Ρεπουμπλικανών, χαρακτηρίζοντάς τες ως κατάφωρες διακρίσεις κατά των μεταναστών
Η οργάνωση Haitian Bridge Alliance, μία μη κυβερνητική οργάνωση που εκπροσωπεί τους Αϊτινούς μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε την κατάθεση αγωγής εναντίον του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, Donald Trump, και του υποψήφιου αντιπροέδρου του, J.D. Vance. Η οργάνωση ζητά να λογοδοτήσουν για την εκτόξευση ψευδών δηλώσεων.
Σε ανακοίνωσή της, η Haitian Bridge Alliance αναφέρει ότι έχει καταθέσει ποινική μήνυση σε δικαστήριο του Springfield στο Οχάιο, εναντίον του Trump και του Vance, βασιζόμενη σε αβάσιμες και προκατειλημμένες δηλώσεις που έκαναν σχετικά με την κοινότητα των Αϊτινών.
Σημειώνεται ότι εξαιτίας των δηλώσεων των Ρεπουμπλικανών καταγράφηκαν 33 απειλές για βόμβες στην πόλη, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες έπρεπε να εκκενωθούν αρκετές φορές λόγω "ρατσιστικών απειλών."
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Οχάιο, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ποινικές κατηγορίες στο δικαστήριο.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Trump και ο Vance ισχυρίστηκαν πως οι Αϊτινοί μετανάστες φέρονται να τρώνε σκύλους και γάτες στο Springfield.
Η κυβέρνηση της Αϊτής επίσης καταδίκασε τις δηλώσεις των Ρεπουμπλικανών, χαρακτηρίζοντάς τες ως κατάφωρες διακρίσεις κατά των μεταναστών.
Όπως ανέφερε προηγουμένως η KP.RU, ο Trump αντιμετωπίζει ταυτόχρονα αρκετές αγωγές, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν την προεκλογική του εκστρατεία.
Η Beyoncé απείλησε τον πολιτικό με αγωγή επειδή χρησιμοποίησε το τραγούδι της "Freedom" χωρίς άδεια.
Επιπλέον, η οικογένεια του εκλιπόντος μουσικού Isaac Hayes κατέθεσε μήνυση εναντίον του Trump, απαιτώντας να σταματήσει τη χρήση του τραγουδιού "Hold On, I'm Coming", για το οποίο επίσης δεν έδωσε άδεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης