Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μεσόγειος είναι η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική «οδός» στον κόσμο – Πάνω από 30 χιλ. οι θάνατοι και «εξαφανίσεις»

Η Μεσόγειος είναι η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική «οδός» στον κόσμο – Πάνω από 30 χιλ. οι θάνατοι και «εξαφανίσεις»
Η Μεσόγειος εξακολουθεί να είναι μακράν η πιο επικίνδυνη περιοχή για τους πρόσφυγες
Από το 2014 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2024, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι είτε πέθαναν είτε κρίθηκαν αγνοούμενοι στη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Ακόμη και με τον αριθμό των αγνοουμένων και των νεκρών μεταναστών να αυξάνεται στις μεγάλες μεταναστευτικές οδούς στην Αφρική και την Ασία μεταξύ 2022 και 2023, ο Florian Zandt της Statista αναφέρει ότι η Μεσόγειος εξακολουθεί να είναι μακράν η πιο επικίνδυνη περιοχή για τους πρόσφυγες που φεύγουν από συγκρούσεις, διώξεις και οικονομικές δυσκολίες στις χώρες καταγωγής τους.

27466.jpeg
Αυτός ο μεγάλος αριθμός μπορεί να αποδοθεί σε εκτεταμένες μεταναστευτικές κινήσεις το 2015 και το 2016.
Μόνο αυτά τα δύο χρόνια ευθύνονται το 30% των συνολικών θανάτων και εξαφανίσεων μεταναστών σε αυτή τη διαδρομή μεταξύ 2014 και 2022.
Ο αριθμός των περιστατικών που συνέβησαν κατά τη διέλευση της ερήμου Σαχάρας, ο οποίος είχε 6.316 περιπτώσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, σχετίζεται επίσης εφαπτομενικά με αυτές τις μετακινήσεις.
Οι θάνατοι και οι εξαφανίσεις που συνδέονται με τα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού ανήλθαν σε 5.431 μεταξύ 2014 και 2024.
Αυτοί οι αριθμοί, ωστόσο, δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο και μάλλον δείχνουν την ελάχιστη εκτίμηση που συγκεντρώνεται από περιπτώσεις που αναφέρθηκαν από συνδεδεμένες κυβερνήσεις, μέσα ενημέρωσης και ΜΚΟ καθώς και έρευνες για μετανάστες και, σε ορισμένες περιοχές, επιτόπιες αποστολές από τον ίδιο τον ΔΟΜ.
Το μεθοδολογικό πεδίο του ΔΟΜ περιλαμβάνει «τους θανάτους μεταναστών που πεθαίνουν σε ατυχήματα μεταφοράς, ναυάγια, βίαιες επιθέσεις ή λόγω ιατρικών επιπλοκών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης