Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kamala Harris (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας επιδιώκουν την παράδοση των Ουκρανών

Kamala Harris (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας επιδιώκουν την παράδοση των Ουκρανών
«Αυτές οι προτάσεις είναι παρόμοιες με εκείνες που έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin» τόνισε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αφήνοντας αιχμές για τους πολιτικούς της αντιπάλους
Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν την παράδοση της Ουκρανίας, επεσήμανε η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris, αφήνοντας έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές προς τους πολιτικούς της αντιπάλους.
«Ειλικρινά, κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν ορισμένοι στη χώρα μου που θα ήθελαν να εξαναγκάσουν την Ουκρανία να παραχωρήσει σημαντικά μέρη της κυρίαρχης επικράτειάς της, που θα ήθελαν να υιοθετήσει η Ουκρανία ουδετερότητα και να εγκαταλείψει τις σχέσεις ασφάλειας με άλλες χώρες», δήλωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους σε δηλώσεις που παραχώρησε από κοινού με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy, πριν από μια διμερή συνάντηση.
«Αυτές οι προτάσεις είναι παρόμοιες με αυτές που έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, αλλά ας είμαστε σαφείς, αυτές δεν είναι προτάσεις ειρήνης, αλλά προτάσεις παράδοσης, κάτι που είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο», τόνισε σχετικά η Harris, η οποία είναι επίσης υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.
Επισημαίνεται ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών δέχθηκε σκληρή κριτική για τη περιοδεία της με τον επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος και κατηγορείται ότι ουσιαστικά διοργάνωσε προεκλογική φιέστα με τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων.
Ο, δε, Zelensky επίσης εγκαλείται για απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά ξένης δύναμης, λόγω της ξεκάθαρης στήριξής του προς την Αφροαμερικανή υποψήφιο των Δημοκρατικών, κατά την παρουσία του στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης