Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Εάν το Ισραήλ κάνει το λάθος και μας επιτεθεί, θα πάψει να υπάρχει ως κράτος

Ιράν: Εάν το Ισραήλ κάνει το λάθος και μας επιτεθεί,  θα πάψει να υπάρχει ως κράτος
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι πλήρως έτοιμη να απαντήσει σε κάθε επιθετική και τρομοκρατική ενέργεια του ισραηλινού καθεστώτος» δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας
Το Ιράν είναι έτοιμο να απαντήσει σε κάθε επιθετική κίνηση του Ισραήλ, δήλωσε ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Majid Takht Ravanchi.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι πλήρως έτοιμη να απαντήσει σε κάθε επιθετική και τρομοκρατική ενέργεια του ισραηλινού καθεστώτος.
Σε περίπτωση που κάνει το λάθος, να απειλήσει την κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια του Ιράν ή επιτεθεί σε συμφέροντα, εγκαταστάσεις ή πολίτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, το ισραηλινό καθεστώς θα λάβει μια άμεση, αποφασιστική και συντριπτική απάντηση», είπε, μετέδωσε το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο SNN.
«Θα είναι η ίδια απάντηση, όπως κατά τις Επιχειρήσεις Αληθινή Υπόσχεση 1 και 2, όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατέστρεψαν τα στρατιωτικά αεροδρόμια και τα κέντρα πληροφοριών του ισραηλινού καθεστώτος», συνέχισε ο Takht Ravanchi.
Η πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ονομάστηκε Επιχείρηση Αληθινή Υπόσχεση 2, παρόμοια με την πρώτη, μια ιρανική επίθεση στο εβραϊκό κράτος τον Απρίλιο του 2024 ως απάντηση στον ισραηλινό βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

Η πυραυλική επίθεση του Ιράν

Κατά την τελευταία επίθεση, την 1η Οκτωβρίου, το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ ως απάντηση στις δολοφονίες βασικών προσωπικοτήτων της ηγεσίας της Hamas, της Hezbollah και του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.
Η Τεχεράνη είπε ότι το 90% των πυραύλων έπληξαν επιτυχώς τους καθορισμένους στόχους της, ενώ το Ισραήλ είπε ότι αναχαίτισε τους περισσότερους από τους περίπου 180 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν.
Το Γενικό Επιτελείο Άμυνας του Ισραήλ δεσμεύτηκε να επιλέξει χρόνο και να δώσει μια αιφνιδιαστική απάντηση στην επίθεση, ενώ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν χτυπήματα στο Ισραήλ σε αυτή την περίπτωση και θα είναι ακόμη πιο ισχυρά.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης