Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μilanovic (Πρόεδρος Κροατίας): Καμία εμπλοκή στην αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Δεν θα παίξουμε με το συμφέρον της χώρας

Μilanovic (Πρόεδρος Κροατίας): Καμία εμπλοκή στην αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Δεν θα παίξουμε με το συμφέρον της χώρας

Η αποστολή έχει ως στόχο τον συντονισμό των παραδόσεων όπλων και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών

Σχετικά Άρθρα
Ο Κροάτης πρόεδρος Zoran Milanovic δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα κροατικό στρατιωτικό προσωπικό να συμμετάσχει στην αποστολή Βοήθειας και Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία (NSATU), καθώς θα μπορούσε να έχει «επιβλαβείς συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα της Κροατίας».
Αυτό θέτει τον Milanovic σε αντίθεση με την κεντροδεξιά κυβέρνηση του HDZ, η οποία είχε ήδη αποφασίσει να συμμετάσχει σε άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια που περιλαμβάνει περίπου 700 στρατιωτικούς.
Η αποστολή έχει ως στόχο τον συντονισμό των παραδόσεων όπλων και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών από ένα μόνο αρχηγείο στην αεροπορική βάση του Βισμπάντεν της Γερμανίας.
«Ως Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θα επιτρέψω τη συμμετοχή μελών των ενόπλων δυνάμεών μας σε αυτού του είδους την αποστολή, η οποία θα μπορούσε να έχει δυνητικά επιζήμιες συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα της Κροατίας, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση νωρίτερα, ανέλαβε αυτήν την υποχρέωση στο όνομα της Κροατίας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν είχε την έγκρισή μου και ότι με αυτόν τον τρόπο παραβίαζαν το Σύνταγμα», είπε ο Milanovic.
Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις εξόργισαν την κυβέρνηση που προσπάθησε να σώσει το πρόσωπο κατηγορώντας τον Milanovic ότι παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι που «υπονομεύει τη διεθνή στάση της Κροατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης