Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμές αλήθειες από Maduro (Βενεζουέλα) - «ΗΠΑ και Βρετανία στηρίζουν την αποικιοκρατία του Ισραήλ»

Ωμές αλήθειες από Maduro (Βενεζουέλα) - «ΗΠΑ και Βρετανία στηρίζουν την αποικιοκρατία του Ισραήλ»
Ο Netanyahu εξόντωσε τους επικεφαλής των Hamas και Hezbollah για να «γλιτώσει» την κατάπαυση του πυρός
Σχετικά Άρθρα
Σκληρή επίθεση κατά του Ισραήλ και των στενών δυτικών συμμάχων της κυβέρνησης Netanyahu, εξαπέλυσε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, καταδικάζοντας τις επιθέσεις στη Γάζα και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, σύμφωνα με το Anadolu, δήλωσε ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στη ζωή, την ανεξαρτησία και την ύπαρξη ευθυγραμμίζεται με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Βενεζουέλας, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Περιγράφοντας τη σύγκρουση ως «κρίσιμη μάχη κατά του φασισμού και της αποικιοκρατίας», ο Nicolas Maduro «έδειξε» τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως τους κύριους υπαίτιους της κλιμακούμενης βίας στη Μέση Ανατολή, κατηγορώντας τις χώρες αυτές ότι διεξάγουν έναν πόλεμο εξόντωσης κατά των Παλαιστινίων.
Σημείωσε ότι η τραγωδία του παλαιστινιακού λαού ξεκίνησε πριν από 76 χρόνια. «Συμπληρώνεται ένας χρόνος γενοκτονίας. Είμαι έκπληκτος που υπάρχουν μέσα ενημέρωσης με τίτλο: "Ένας χρόνος του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Hamas". Πρέπει να μιλήσει κανείς για έναν χρόνο του εξοντωτικού πολέμου, του πιο φρικτού πολέμου από την εποχή του Hilter (…). Είναι ένας πόλεμος εξόντωσης εναντίον του λαού, ένας πόλεμος εξόντωσης εναντίον των λαών της Μέσης Ανατολής, είναι ένας πόλεμος ενάντια στον αραβικό λαό του Λιβάνου», πρόσθεσε.
Τούτου λεχθέντος, κατήγγειλε επίσης τις πρόσφατες επιθέσεις στον Λίβανο και υπογράμμισε ότι η Παλαιστίνη χρησίμευε κάποτε ως ενοποιητικό κέντρο θρησκευτικής και πολιτιστικής συνύπαρξης προτού «τα αποικιακά έργα κυριαρχήσουν στην περιοχή».
Εκτίμησε δε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu εξόντωσε τους επικεφαλής των Hamas (Ismael Haniyeh) και Hezbollah (Hassan Nasrallah) για να «γλιτώσει» την κατάπαυση του πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης