Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τη Γάζα, ο Λίβανος: Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ προειδοποιούν για ελλείψεις τροφίμων και κρούσματα ασθενειών

Μετά τη Γάζα, ο Λίβανος: Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ προειδοποιούν για ελλείψεις τροφίμων και κρούσματα ασθενειών

Ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Βηρυτό προειδοποίησε ότι υπάρχει πολύ υψηλότερος κίνδυνος εξάρσεων ασθενειών

Σχετικά Άρθρα
Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού εξέφρασε ανησυχία για την ικανότητα του Λιβάνου να τραφεί, λέγοντας ότι χιλιάδες εκτάρια γεωργικής γης στο νότο της χώρας έχουν καταστραφεί ή εγκαταλειφθεί λόγω των ισραηλινών επιθέσεων.
«Γεωργικά, όσον αφορά την παραγωγή τροφίμων, (υπάρχει) εξαιρετική ανησυχία για την ικανότητα του Λιβάνου να συνεχίσει να τρέφεται», είπε ο διευθυντής χώρας του WFP στο Λίβανο, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξουν συγκομιδές και ότι παράγουν σαπίζει στα χωράφια.
Στην ίδια ενημέρωση, ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Βηρυτό προειδοποίησε ότι υπάρχει πολύ υψηλότερος κίνδυνος εξάρσεων ασθενειών μεταξύ του εκτοπισμένου πληθυσμού του Λιβάνου.
«Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου υπάρχει πολύ υψηλότερος κίνδυνος εστιών ασθενειών, όπως η οξεία υδαρή διάρροια, η ηπατίτιδα Α και μια σειρά από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβόλιο», τόνισε ο Ian Clarke.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης