Τελευταία Νέα
Διεθνή

RBC: Πάνω από 60 δισ. η «τρύπα» στις ασφαλιστικές λόγω τυφώνα Milton

RBC: Πάνω από 60 δισ. η «τρύπα» στις ασφαλιστικές λόγω τυφώνα Milton
Μια απώλεια 60 δισ. δολαρίων θα ήταν παρόμοια με τις απώλειες από τον τυφώνα Ian, που έπληξε τη Φλόριντα το 2022
Ο τυφώνας Milton θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια 60 δισ. δολαρίων για τον παγκόσμιο ασφαλιστικό κλάδο, δημιουργώντας μια άνοδο στις τιμές αντασφάλισης το 2025 που θα μπορούσε να ενισχύσει τις μετοχές ορισμένων ασφαλιστικών εταιρειών, σύμφωνα με τους αναλυτές της RBC Capital.
Ο τυφώνας της κατηγορίας 5 πρόκειται να φτάσει στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα αργά την Τετάρτη ή νωρίς την Πέμπτη και είναι δυνητικά ένας από τους πιο καταστροφικούς που έχουν πλήξει ποτέ την περιοχή, η οποία εξακολουθεί να ανακάμπτει από την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Helene λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε παράκτιες περιοχές τελούν άλλωστε υπό διαταγές εκκένωσης.
Μια απώλεια 60 δισ. δολαρίων θα ήταν παρόμοια με τις απώλειες από τον τυφώνα Ian, που έπληξε τη Φλόριντα το 2022, είπαν οι αναλυτές της RBC, προσθέτοντας ότι αυτή η εκτίμηση για τον Milton θα πρέπει να είναι «πολύ διαχειρίσιμη» για τον ασφαλιστικό τομέα.
«Η αγορά φαίνεται να τιμολογείται με παρόμοιο αντίκτυπο από τον τυφώνα Ίαν», ανέφεραν οι αναλυτές της RBC.
Ο Ίαν ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλισμένη απώλεια από τυφώνα, μετά τον τυφώνα Κατρίνα το 2005, σύμφωνα με το Swiss Re Institute, το οποίο παρέχει έρευνα για τις ασφάλειες.
Οι ασφαλιστές και οι αντασφαλιστές - που ασφαλίζουν τους ασφαλιστές - έχουν ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ζημίες από φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια αυξάνοντας τα επιτόκια και αποκλείοντας τις επιχειρήσεις υψηλότερου κινδύνου.
«Καλύτεροι όροι αντασφαλιστικών συμβολαίων, ευρύτερη διαφοροποίηση κερδών και μεγαλύτερα αποθεματικά αποθεματικών θα φέρουν τον κλάδο σε καλύτερη θέση από πριν», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της RBC.
Οι αναλυτές της Barclays αυτή την εβδομάδα υπολόγισαν ότι οι ασφαλισμένες ζημίες από τον τυφώνα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 50 δισ. δολάρια.
Οι αντασφαλιστές καθορίζουν τις τιμές για πολλά ασφαλιστικά συμβόλαια την 1η Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης