Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να ενταχθούν στην ΕΕ, δεν υπάρχει συναίνεση για...άλλες χώρες

Orban: Τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να ενταχθούν στην ΕΕ, δεν υπάρχει συναίνεση για...άλλες χώρες
Ο Orban τόνισε τη σημασία της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ
Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν υπάρχει συναίνεση στην κοινότητα για την αποδοχή άλλων υποψηφίων, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Πρέπει να επιταχύνουμε την ένταξη [των χωρών των] Δυτικών Βαλκανίων, αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα για την Ευρώπη - να τις ενσωματώσουμε οικονομικά, γεωπολιτικά και στον τομέα της ασφάλειας», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Ούγγρο πολιτικό, αρκετοί άλλοι υποψήφιοι για ένταξη στην ΕΕ έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της κοινότητας για ένταξη, αλλά δεν υπάρχει συναίνεση για την αποδοχή τους στην ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες αναφερόταν, αλλά θεωρείται πιθανό ότι φωτογράφιζε την Ουκρανία.

Η σημασία της Σερβίας

Επίσης, ο Orban τόνισε τη σημασία της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ.
«Χωρίς την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, δεν θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στα Βαλκάνια.
Όσο η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ, τα Βαλκάνια θα παραμείνουν μια ασταθής περιοχή», δήλωσε.
Από την 1η Οκτωβρίου διεξάγεται στο Βερολίνο η 10η διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, στο πλαίσιο της λεγόμενης Διαδικασίας του Βερολίνου. Ο μηχανισμός για τη στήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων ξεκίνησε το 2014 από την Angela Merkel, τότε καγκελάριο της Γερμανίας.
Στόχος της διαδικασίας είναι η υποστήριξη της ένταξης της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και του μη αναγνωρισμένου Κοσσυφοπεδίου στην ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock δήλωσε ότι η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων και της Ουκρανίας στην ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική αναγκαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης