Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χαστούκι» στην ΕΕ από Ουγγαρία: «Δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις, λέμε όχι στην αποστολή στρατιωτικών στην Ουκρανία»

«Χαστούκι» στην ΕΕ από Ουγγαρία: «Δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις, λέμε όχι στην αποστολή στρατιωτικών στην Ουκρανία»
«Το θεωρούμε πολύ επικίνδυνο, επομένως δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών
Η Ουγγαρία καθιστά σαφές με τον πλέον ξεκάθαρο, διπλωματικά, τρόπο ότι αντιτίθεται στην αποστολή Ευρωπαίων στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, καθώς αυτό απειλεί να κλιμακώσει τις στρατιωτικές ενέργειες και να επιδεινώσει τη σύγκρουση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας.
Αυτό αποτυπώθηκε με δηλώσεις του Ούγγρου Υπουργού Εξωτερικών Peter Szijjarto, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας ξεκαθάρισε ότι εξακολουθεί να να ασκείται πίεση στην Ουγγαρία, σε μια προσπάθεια η Βουδαπέστη να εξωθηθεί σε συμφωνία για αποστολή στρατιωτικών συμβούλων από την ΕΕ στην Ουκρανία για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών.
«Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών και στην εμβάθυνση της σύγκρουσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας», σημείωσε ο Szijjarto σε συνομιλία με Ούγγρους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με Ευρωπαίους συναδέλφους, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι M1.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουγγαρία δεν εμπόδισε την ΕΕ να εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιωτικούς σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά η αποστολή δυτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία «ξεπερνά τα όρια του αποδεκτού».
«Το θεωρούμε πολύ επικίνδυνο, επομένως δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε», δήλωσε ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης