Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Boris Johnson αποκάλυψε την υπόσχεσή που έδωσε στον Putin

Ο Boris Johnson αποκάλυψε την υπόσχεσή που έδωσε στον Putin
Αποκαλύψεις από τον βρετανό Boris Johnson
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «στο εγγύς μέλλον»,  κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας στα τέλη του Ιανουαρίου 2022.
Η επικοινωνία των δύο ανδρών και το περιεχόμενο της, αναφέρονται στα απομνημονεύματα του Johnson, στο βιβλίο που έγραψε.
Όπως αναφέρει ο Boris Johnson, ως απάντηση στα σχόλια του ότι είναι «απαράδεκτη η εγκατάσταση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία», ο Putin του είπε ότι η Μόσχα είχε νόμιμο δικαίωμα να το κάνει λόγω των φόβων ότι η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στο δυτικό στρατιωτικό μπλοκ.
«Ενόχλησα. Ναι, είναι αλήθεια ότι το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου... Αλλά η Ουκρανία; Στο ΝΑΤΟ; Τώρα; Προσωπικά, νόμιζα ότι ήταν μια καλή και έξυπνη ιδέα, αλλά ο [Putin] γνώριζε εξίσου καλά με μένα ότι δεν υπήρχε πιθανότητα η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τουλάχιστον όχι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είπα ότι όλα αυτά ήταν εντελώς εξωπραγματικά», αναφέρεται στο βιβλίο του.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι την παραμονή μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO) για τη Ρωσία, ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί πρότειναν να «θυσιαστεί η Ουκρανία» προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικά προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης