Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις αγορές στρέφεται η Boeing για να σωθεί από την κατάρρευση - Σχέδιο για άντληση 35 δισ. δολαρίων

Στις αγορές στρέφεται η Boeing για να σωθεί από την κατάρρευση - Σχέδιο για άντληση 35 δισ. δολαρίων
Στις 30 Ιουνίου 2024, η εταιρεία 10,89 δισ. δολάρια σε μετρητά, με χρέος 11,5 δισ. δολαρίων να λήγει έως την 1η Φεβρουαρίου 2026
Σχετικά Άρθρα
Το «πράσινο φως» της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ για άντληση έως και 25 δισ. δολαρίων μέσω προσφοράς μετοχών και χρέους, ζήτησε σήμερα 15/10 η Boeing, ενώ ο κολοσσός της αεροδιαστημικής σύναψε ταυτόχρονα σύμβαση πίστωσης 10 δισ. δολαρίων σε μία προσπάθεια να τονώσει άμεσα τη ρευστότητα.
Δεν ήταν ξεκάθαρο πότε και πόσα ακριβώς θα αντλήσει η αμερικανική κολοσσιαία εταιρεία μέσω της προσφοράς μετοχών, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να συγκεντρώσει ποσό μεταξύ 10 και 15 δισ. δολαρίων για να μπορέσει να διατηρήσει τις τρέχουσες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας, οι οποίες είναι τώρα μόλις μία βαθμίδα πάνω από την κερδοσκοπική κλίμακα (μη επενδυτική, «junk»).
«Αυτά είναι δύο συνετά βήματα για τη ρευστότητα», ανέφερε στην αίτησή της στις αρχές η Boeing, προσθέτοντας ότι η σύμβαση πίστωσης παρέχει πρόσθετη βραχυπρόθεσμη πρόσβαση στη ρευστότητα σε ένα «προκλητικό περιβάλλον».
Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Boeing βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα... αν και είναι «too big to fail» για τα δεδομένα των αγορών.
Μετά τα προβλήματα με τα 737 MAX, ήρθαν τα σκάνδαλα από τις αποκαλύψεις πρώην εργαζομένων (ορισμένοι έχασαν τη ζωή τους αφότου προχώρησαν στις αποκαλύψεις!) για την ασφάλεια των αεροσκαφών, η απεργία των εργαζομένων και οι υπέρογκες ζημίες στα αποτελέσματα του 2023 και του α' εξαμήνου 2024.

Στις 30 Ιουνίου 2024, η εταιρεία διέθετε 10,89 δισ. δολάρια σε μετρητά, με χρέος 11,5 δισ. δολαρίων να λήγει έως την 1η Φεβρουαρίου 2026.

Απολύει 17.000 εργαζόμενους ή το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως

H Boeing θα περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας ή ποσοστό 10% του προσωπικού της παγκοσμίως, θα καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ για ένα έτος, ενώ καταγράφει απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών προσπαθεί ν' αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας απεργίας των εργαζόμενων της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, που διαρκεί εδώ κι ένα μήνα.
Ο Kelly Ortberg, εκτελεστικός διευθυντής της Boeing, σ' ένα μήνυμά του προς τους εργαζόμενους τόνισε ότι μια σημαντική μείωση των εργαζόμενων στην εταιρία είναι απαραίτητη "προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή στην οικονομική μας πραγματικότητα”, μετά από μία συνεχιζόμενη απεργία των 33.000 εργαζόμενων της Δυτικής Ακτής που προκάλεσε εμπόδια στην παραγωγή των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, 767 και 777.
"Αλλάζουμε τα επίπεδα του προσωπικού μας για να προσαρμοστούμε στην οικονομική πραγματικότητά μας, αλλά και για να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις προτεραιότητες μας.
Μέσα στους επόμενους μήνες προγραμματίζουμε να μειώσουμε τον αριθμό του συνολικού προσωπικού μας κατά περίπου 10%.
Οι μειώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν στελέχη της διοίκησης, διευθυντές και εργαζόμενους”, ανέφερε το μήνυμα του Ortbergh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης