Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Σκέτη τρέλα τα πυρηνικά σχέδια των Ουκρανών - Ο Zelensky έχει διαφορετική γνώμη κάθε μέρα

Καταπέλτης Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Σκέτη τρέλα τα πυρηνικά σχέδια των Ουκρανών -  Ο Zelensky έχει διαφορετική γνώμη κάθε μέρα
«Αυτός o Zelensky έχει, κατά την άποψή μου, ήδη διαψεύσει αυτά τα λόγια, μάλλον ξύπνησε, σηκώθηκε από την άλλη πλευρά του κρεβατιού και ... άλλαξε γνώμη», τονίζει με νόημα ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Αιχμηρά βέλη εξαπέλυσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, όταν κλήθηκε να σχολίασει τα υποτιθέμενα σχέδια του Κιέβου για κατασκευή πυρηνικών όπλων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τρελούς» όσους Ουκρανούς μιλούν για τη δυνατότητα δημιουργίας πυρηνικών όπλων μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σχολίασε σε καυστικό τόνο δημοσιεύματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία, επικαλούμενα Ουκρανούς αξιωματούχους, μεταδίδουν ότι το Κίεβο μπορεί να σχεδιάσει πυρηνικά όπλα ... μέσα σε λίγες εβδομάδες.
«Είναι τρελοί και, φυσικά, δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αλλά αυτός o Zelensky έχει, κατά την άποψή μου, ήδη διαψεύσει αυτά τα λόγια, μάλλον ξύπνησε, σηκώθηκε από την άλλη πλευρά του κρεβατιού και ... άλλαξε γνώμη», επεσήμανε με νόημα ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Μπορούμε να αναλύουμε αρκετά τις δηλώσεις αυτού του ανθρώπου και της ομάδας του, αλλά έχουμε ήδη καταλάβει τη ματαιότητα αυτών των προσπαθειών, την αχρηστία τους και φυσικά την αντιπαραγωγικότητα σε οποιαδήποτε προσπάθεια να βρούμε λογική», πρόσθεσε ο Lavrov.
Υπενθυμίζεται ότι ο Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι η κατασκευή πυρηνικών όπλων από το Κίεβο είναι η μόνη εναλλακτική λύση για την ασφάλεια της Ουκρανίας, σε περίπτωση μη ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Ακολούθως, η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγή κοντά στην ουκρανική προεδρία, επιβεβαίωσε ότι το καθεστώς Zelensky εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αποκατάστασης των πυρηνικών αποθεμάτων.
Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Zelensky δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Mark Rutte, ότι οι ουκρανικές αρχές δεν σκοπεύουν να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης