Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κενό οι μεθοδεύσεις της Δύσης για απομόνωση της Ρωσίας - Η Σύνοδος των BRICS, τεράστιας κλίμακας διεθνής εκδήλωση

Στο κενό οι μεθοδεύσεις της Δύσης για απομόνωση της Ρωσίας - Η Σύνοδος των BRICS, τεράστιας κλίμακας διεθνής εκδήλωση
Οι κύριες εκδηλώσεις της τριήμερης συνόδου κορυφής θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτωβρίου
Στο κενό έπεσαν οι μεθοδεύσεις της Δύσης για απομόνωση της Ρωσίας, καθώς η Σύνοδος των BRICS στο Καζάν, είναι η μεγαλύτερης κλίμακας διεθνής εκδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Ρωσία.
Η συζήτηση των τρόπων επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής των BRICS στο Καζάν, αλλά κάθε συμμετέχων μπορεί να θέσει το θέμα αυτό κατά την κρίση του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στην Izvestia.
Οι κύριες εκδηλώσεις της τριήμερης συνόδου κορυφής θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτωβρίου.
Οι σύνεδροι θα συζητήσουν τα βασικά ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής, όπως η αλληλεπίδραση στον τομέα της ασφάλειας, η μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, η ανάπτυξη της διατραπεζικής συνεργασίας και η επέκταση των αμοιβαίων πληρωμών σε εθνικά νομίσματα.

Στο κενό οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η σύνοδος κορυφής των BRICS μπορεί να γίνει η μεγαλύτερης κλίμακας διεθνής εκδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες απομόνωσής της σε πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο έχουν αποτύχει.
«Το γεγονός ότι η Ρωσία κατάφερε να διοργανώσει μια εκδήλωση τέτοιας κλίμακας είναι ένα σαφές σημάδι ότι οι BRICS έχουν επιτύχει ως σημαντικός διεθνής χώρος.
Έχει αναγνωριστεί από πολλές χώρες με σοβαρή παγκόσμια επιρροή και βλέπουν τη Ρωσία ως σημαντικό εταίρο στις εξωτερικές τους σχέσεις», δήλωσε στην εφημερίδα ο Sergey Ordzhonikidze, πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, για τη Ρωσία, η σύνοδος κορυφής των BRICS είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή γεγονότα γεωπολιτικής σημασίας.
Η κλίμακα της συνόδου δείχνει ότι η διεθνής επιρροή της Ρωσίας δεν έχει υπονομευθεί, όπως ήλπιζε η Δύση, και η χώρα δεν έχει απομονωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης