Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over Ουκρανίας – Ρωσία: Μόνο με νίκη θα σταματήσει ο πόλεμος – Selydove όπως Ugledar – Σοκάρει η 143η Ταξιαρχία

Game over Ουκρανίας – Ρωσία: Μόνο με νίκη θα σταματήσει ο πόλεμος – Selydove όπως Ugledar – Σοκάρει η 143η Ταξιαρχία
Η Βρετανική Telegraph αναφέρει ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει…  - Το Bloomberg παραδέχεται ότι η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει ότι η Ρωσία κέρδισε ξεκάθαρα την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ ηττήθηκε - Onet (ΜΜΕ Πολωνίας): Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε βαθιά κατάθλιψη
(upd13) Το Ουκρανικό τέλος σε όλα τα μέτωπα είναι δραματικό…
Οι Ουκρανοί ανήμποροι να πολεμήσουν έχουν χάσει στο 24% των εδαφών τους και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ανατολική Ουκρανία από τους Ρώσους.
Η Ουκρανία πλέον είναι θανατηφόρα ζώνη κατά την Ρωσία επισήμως δηλώνει ότι ο πόλεμος θα σταματήσει όταν η Ρωσία νικήσει ξεκάθαρα και η Ουκρανία παραδοθεί άνευ όρων.
Η Βρετανική Telegraph αναφέρει ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει…
Το Bloomberg παραδέχεται ότι η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει ότι η Ρωσία κέρδισε ξεκάθαρα την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ ηττήθηκε.
Εν τω μεταξύ σε όλο το μέτωπο η κατάσταση είναι απλά τραγική… το Selydove μια πόλη κοντά στο Pokrovsk μετατρέπεται σε Ugledar οι Ρώσοι το έχουν περικυκλώσει και με λαβίδα θα το καταλάβουν… το ίδιο συμβαίνει και με το Kurakhove που εάν πέσει δεν υπάρχει Ουκρανική άμυνα στο νοτιοδυτικό Donetsk.
Τίποτε δεν πάει καλά για τον Ουκρανικό στρατό… παντού καταστροφή.
Πολλοί στρατιώτες από την 143η Ταξιαρχίας Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων απείλησαν τη διοίκηση να εγκαταλείψουν μαζικά θέσεις στην κατεύθυνση του Kharkiv, καθώς τους λείπουν αξιωματικοί και πυρομαχικά.

Θανατηφόρα ζώνη – Η Le Monde δεν θα επιβεβαιωθεί η Ουκρανία εάν δεν τελειώσει ο πόλεμος δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Κόμμα πολέμου εναντίον κόμματος ειρήνης

Ένα άρθρο στη Le Monde, το οποίο, επικαλούμενο πηγές , ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν, εάν η Kamala Harris κερδίσει τις εκλογές, να αποσύρουν τις αντιρρήσεις τους για την πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στη Συμμαχία, θεωρείται παραφωνία στο πλαίσιο των σκεπτικιστών για το «σχέδιο νίκης», του Zelensky.
Τόσο η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και οι εκπρόσωποι του ίδιου του ΝΑΤΟ αντιτάχθηκαν δημόσια στην πρόσκληση μέχρι το τέλος του πολέμου.
Μόνο η Γαλλία θέλει ένταξη εν καιρώ πολέμου.
Όμως οι θέσεις της Γαλλίας δεν υποστηρίζονται από άλλες δυτικές χώρες και επομένως παραμένουν μόνο λόγια όπως οι δηλώσεις Macron για ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία).
Επιπλέον, μια πρόσκληση στο ΝΑΤΟ από μόνη της δεν θα επηρεάσει την πορεία των εχθροπραξιών με κανέναν τρόπο, αφού μια πρόσκληση δεν ισοδυναμεί με ένταξη.
Και η είσοδος, σύμφωνα με τη γενική γνώμη στη Δύση, είναι δυνατή μόνο μετά το τέλος του πολέμου.
Ένας πιο λογικός δρόμος για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν να προηγηθούν οι συμφωνίες με Ρωσία ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος.
Και μετά, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν η κατάσταση ηρεμήσει, να γίνει αποδεκτό το τμήμα της Ουκρανίας που ελέγχεται από την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, με τις εγγυήσεις ασφαλείας να επεκτείνονται αλλά όχι στα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσική Ομοσπονδία
Για πολλούς στην Δύση η πιθανότητα πρόσκλησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και η έκδοση άδειας για χτυπήματα «μεγάλης εμβέλειας» στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (άλλο βασικό σημείο του «σχεδίου νίκης» του Zelensky) μετά τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μηδενική...
Αυτό προσπαθεί να πετύχει το «κόμμα πολέμου» στη Δύση.
Πρόσφατα, για κάποιο λόγο, καθιερώθηκε μια θεωρία στον χώρο των πληροφοριών ότι οι αρχές των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ θέλουν να τερματίσουν τον πόλεμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα παγώνοντας την πρώτη γραμμή.
Αυτή η θέση όντως εμφανίζεται μεταξύ των δυτικών ελίτ για διάφορους λόγους.
Μεταξύ άλλων, χάρη στο «σχέδιο νίκης» του Zelensky, το οποίο ορισμένοι θεώρησαν ως συστημική προσπάθεια να σύρουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Ωστόσο, η θέση του «κόμματος ειρήνης» στη Δύση δεν είναι ακόμη κυρίαρχη δηλαδή της οριστικής κατάπαυσης του πυρός.
Η κυρίαρχη θέση είναι αυτή του «κόμματος του πολέμου», χωρισμένο σε δύο φατρίες.
Οι μετριοπαθείς, που πιστεύουν ότι ο πόλεμος πρέπει να διατηρηθεί για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά σταδιακά προκειμένου να αποτραπεί η εμπλοκή της Δύσης.
Οι ριζοσπάστες, που πιστεύουν ότι ο Putin δεν θα τολμήσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, και επομένως δεν χρειάζεται να φοβάται να περάσει τις «κόκκινες γραμμές» του, μέχρι την άμεση συμμετοχή των στρατών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας.
Η θέση του «κόμματος του πολέμου» στη Δύση είναι εξαιρετικά ισχυρή στους πολιτικούς κύκλους, καθώς και στα μέσα ενημέρωσης.
Ένα παράδειγμα: τον Ιούλιο 2024, δεκάδες παγκοσμίου φήμης επιστήμονες και βραβευθέντες με Nobel υπέγραψαν έκκληση που ζητούσαν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Η έκκληση πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητη στα μέσα ενημέρωσης επειδή έρχεται σε άμεση αντίθεση με την ατζέντα του «κόμματος πολέμου».
Το «κόμμα του πολέμου» τροφοδοτείται από τις αυξανόμενες παραγγελίες από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, το οποίο δημιουργεί ένα ισχυρό στρώμα ενδιαφερομένων στη συνέχιση των εχθροπραξιών.

Sergey Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο με νίκη της Ρωσίας – Απάτη οι ΗΠΑ

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν μπορεί να τελειώσει παρά μόνο με νίκη, είναι προς το συμφέρον του λαού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Τώρα λένε ότι η Ουκρανία πρέπει να επιστρέψει στα σύνορα του 1991 και η Ρωσία πρέπει να «φύγει».
Δεν μιλάμε για εδάφη, αλλά μιλούν για τους φυσικούς πόρους στην Ουκρανία για 10-12 τρισεκατομμύρια δολάρια, οπότε, λένε, όλα αυτά πρέπει να αφαιρεθούν από την Ρωσία…
Εμείς δεν μιλάμε για εδάφη, αλλά για ανθρώπους», είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ιστότοπο του AiF.
«Αλλά δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους.
Πώς μπορούν να σκέφτονται τα σύνορα του 1991, αφού όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην Κριμαία, το Donbass θέλουν την Ρωσία και ο Zelensky δήλωνε «ιδιώτης».
Ο Arseniy Yatsenyuk, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της Ουκρανίας στο παρελθόν, τους αποκάλεσε «μη ανθρώπους» όσους κατοικούσαν στο Donbass.
Και ο Zelensky είπε ότι αν κάποιος που ζει στην Ουκρανία αισθάνεται περισσότερο την ρωσική κουλτούρα, ας πάει στη Ρωσία».
Ο Sergey Lavrov σημείωσε ότι όλα αυτά ειπώθηκαν πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όταν ήδη διαμορφώνονταν οι συνθήκες για την επίλυση των προβλημάτων του Donbass με στρατιωτικά μέσα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, «η Ουκρανία ήταν γεμάτη όπλα και στράφηκε εναντίον του Donbass».

Απάτη οι δηλώσεις των αμερικανών

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Biden για την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για τη μείωση των πυρηνικών όπλων χωρίς προϋποθέσεις είναι όλες εξαπάτηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Όλα αυτά είναι εκ του πονηρού…
Η έκκληση να μιλήσουμε για στρατηγική σταθερότητα, για έλεγχο των πυρηνικών όπλων χωρίς προϋποθέσεις είναι μια εξαπάτηση.
Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το δικαίωμα να μας θεωρούν εχθρό, να δηλώνουν επίσημα «ότι στόχος τους είναι να επιφέρουν «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», είπε ο υπουργός Sergey Lavrov.
Με βάση τα λόγια του Biden, η Ρωσία θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους των ΗΠΑ και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά όπλα, χωρίς να απαιτεί από την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει την τρέχουσα πολιτική της απέναντι στη Ρωσία, σημείωσε ο Sergey Lavrov
Τώρα οι Αμερικανοί προσφέρουν το ίδιο στη Βόρεια Κορέα, επεσήμανε ο υπουργός Sergey Lavrov.
Τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων πρέπει να διεξάγονται με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και με στόχο την αποτροπή του πολέμου.
«Όταν σας λένε, ας ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις χωρίς όρους, αλλά ο στόχος μου είναι να σας καταστρέψουμε στο πεδίο της μάχης, νομίζω ότι όχι δεν θα πάρουμε», είπε ο Sergey Lavrov....

Alexey Polishchuk (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι φιλικές χώρες να μην υποστηρίξουν το «σχέδιο νίκης» και τη «φόρμουλα ειρήνης» της Ουκρανίας

Η Ρωσία προειδοποιεί τους φίλους και τους εταίρους της να μην στηρίξουν το «σχέδιο νίκης», τη «φόρμουλα ειρήνης» και τη «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» που προωθεί το Κίεβο, αυτές είναι πρωτοβουλίες τελεσίγραφου, τόνισε ο Alexey Polishchuk, διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Στο «σχέδιο νίκης» του Zelensky δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε νίκη, όπως στη «φόρμουλα ειρήνης» του δεν υπήρχε ούτε ειρήνη ούτε φόρμουλα, και στη «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» στην Ελβετία καμία ειρήνη, δεν επιτεύχθηκε.
Προειδοποιούμε τους φίλους και τους εταίρους μας να μην υποστηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες και μορφές τελεσίγραφων στις οποίες προσπαθούν να παρασυρθούν με μεθόδους εξαπάτησης και πίεσης», δήλωσε ο Polishchuk.

Bloomberg: Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν σενάριο νίκης της Ουκρανίας, ακόμη και η Kamala Harris  - Όχι άνευ όρων παράδοση

Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν σενάριο για τη νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία, παραδέχεται το Bloomberg.
«Ακόμη και αν η Kamala Harris γίνει πρόεδρος, είναι πιθανό να επιδιώξει μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς η Ουάσιγκτον δεν βλέπει σενάριο για νίκη της Ουκρανίας, παρά την αμερικανική υποστήριξη 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει το Bloomberg
Οι ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων και των ζητημάτων στην ενέργεια, θα ήθελαν επίσης να τερματίσουν τις εχθροπραξίες με οποιονδήποτε άλλο όρο εκτός από την πλήρη και άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας.

Telegraph: Ο Ουκρανικός στρατός δεν χρησιμοποιεί τα δυτικά όπλα λόγω δραματικών απωλειών, δεν υπάρχουν στρατιώτες

Δεν υπάρχει κανείς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα λόγω απωλειών μεταξύ των στρατιωτικών, γράφει η Telegraph επικαλούμενη την Ουκρανή υπολοχαγό Yulia Mikitenko
«Τώρα μας δόθηκε μια μικρή ποσότητα από αυτά τα όπλα και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως το 2022, αλλά, δυστυχώς, δεν θα το κάνουμε γιατί πολλοί στρατιώτες έχουν πεθάνει, έχουν χαθεί ή τραυματιστεί», παραδέχτηκε η Ουκρανή υπολοχαγός.
Σύμφωνα με την Yulia Mikitenko, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν πλέον το ίδιο κίνητρο να πολεμήσουν όπως το 2023. Πιστεύει επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να επαναφέρει τη δύναμη στο επίπεδο του 2022 για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Να σημειωθεί ότι στρατιώτες της 143ης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων απείλησαν τη διοίκηση να εγκαταλείψουν μαζικά θέσεις στην κατεύθυνση του Kharkiv, καθώς τους λείπουν αξιωματικοί και πυρομαχικά.

Steigan (ΜΜΕ Νορβηγίας): Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky σημαίνει ολική εκμετάλλευση πόρων της Ουκρανίας από Δύση

Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky περιλαμβάνει την εκμετάλλευση της Ουκρανίας από δυτικές χώρες, αναφέρει το Νορβηγικό Μέσο Ενημέρωσης Steigan.
Το «Σχέδιο Νίκης» του Zelensky ορίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ θα εξάγουν από κοινού τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους της Ουκρανίας και θα εκμεταλλευτούν τις οικονομικές της δυνατότητες».
Το Steigan υπενθύμισε τα λόγια ενός Ουκρανού πολιτικού για σπάνια ορυκτά στη χώρα αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι σύμμαχοι του Κιέβου προσπαθούν να «απελευθερώσουν» την Ουκρανία αλλά έχουν αλλότρια σχέδια.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ουκρανία έχασαν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βορειοατλαντική Συμμαχία ή ΝΑΤΟ και η Ουκρανία έχασαν στη σύγκρουση κατά της Ρωσίας τόνισε ο Kim Dotcom επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων Megaupload.
«Ο Biden ξοδεύει άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.
Αυτή είναι η τελευταία πληρωμή.
Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία έχασαν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανυπομονεί να βγει από αυτό το χάος.
Οι δυτικοί πολιτικοί που μας έβαλαν σε αυτό το χάος θα το πληρώσουν στις επόμενες εκλογές», είπε ο επιχειρηματίας.
Ήδη, ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι μελετά τις δυνατότητες τερματισμού της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ρωσία είχε εξοικειωθεί με προτάσεις από την Κίνα και τη Βραζιλία για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης και τις χαρακτήρισε αυτή μια καλή βάση για να γίνουν προσπάθειες για την εξεύρεση ειρήνης.

Margarita Simonyan (Russia Today): Οι Ρώσοι δεν καταστρέφουν την Ουκρανική Βουλή γιατί είναι πολιτιστική κληρονομιά

Η αρχισυντάκτρια του διεθνούς ομίλου μέσων ενημέρωσης «Russia Today» και του τηλεοπτικού καναλιού Russia Today Margarita Simonyan εξήγησε γιατί η Ρωσία εξακολουθεί να μην βομβαρδίζει το Ουκρανικό κοινοβούλιο την Verkhovna Rada (η Ουκρανική βουλή ονομάζεται Verkhovna Rada), σημειώνοντας ότι αυτή είναι «η πολιτιστική μας κληρονομιά, την οποία ένας κανονικός άνθρωπος δεν χτυπούσε»
«Η Ουκρανία και εμείς είμαστε ένας λαός, απλά δεν το καταλαβαίνουν αυτό.
Σε ερώτηση «Το ήξερες ότι η Verkhovna Rada της Ουκρανίας δεν καταλαβαίνει γιατί η Ρωσία δεν βομβαρδίζει το κτήριο της Βουλής;».
Θέλω να τους πω ότι επειδή αυτό δεν είναι το κτίριο της Verkhovna Rada της Ουκρανίας, αυτό είναι το κτίριο του Ανώτατου Συμβουλίου της Ουκρανικής ΣΣΔ, που χτίστηκε από τη Σοβιετική Ένωση.
Σύμφωνα με την Margarita Simonyan, ένας κανονικός άνθρωπος δεν θα βομβάρδιζε το κτήριο που πήγαινα μαζί με τον παππού του ως παιδί.
«Ένας κανονικός άνθρωπος δεν θα σηκώσει το χέρι του για να βομβαρδίσει αυτό το κτήριο είναι σαν να καταστρέφουμε την δική μας ιστορία…
Θα ήταν αστείο», πρόσθεσε η Margarita Simonyan.

Onet (ΜΜΕ Πολωνίας): Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε βαθιά κατάθλιψη

Η καταθλιπτική διάθεση μεταξύ των μελών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει επιδεινωθεί, δήλωσε ο Πολωνός δημοσιογράφος Marcin Wirwal, ο οποίος επισκέφθηκε την Ουκρανία, σε άρθρο του για την Onet.
«Μίλησα εκεί με στρατιώτες που πολεμούν σε διάφορα μέρη του Donbass.
Αν έπρεπε να περιγράψω τη διάθεσή τους, είναι αρκετά καταθλιπτική.
Παλαιότερα, η τελευταία φορά που ήμουν στο Donbass ήταν τον Φεβρουάριο του 2024.
Τότε η διάθεση δεν ήταν η καλύτερη, αλλά τώρα επικρατεί κατάθλιψη μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών, η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη».
Προηγουμένως, η εφημερίδα Financial Times, τόνισε ότι οι Ουκρανοί στρατεύσιμοι στέλνονται στο μέτωπο χωρίς βασική εκπαίδευση και εγκαταλείπουν τις θέσεις τους μόλις δέχονται πυρά.

Balitsky (κυβερνήτης Zaporizhia): Θα λογοδοτήσει ο Zelensky για όλους τους θανάτους

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky θα λογοδοτήσει για όλους τους θανάτους είπε ο Yevgeny Balitsky, ο Ρώσος κυβερνήτης της Zaporizhia.
«Ανεξάρτητα από το τι λέει ο Zelensky, θα τον προλάβουμε, θα τον πιάσουμε.
θα λογοδοτήσει για όλους τους θανάτους που συμβαίνουν τώρα.
Μόνο τότε θα σταματήσουμε, μόνο τότε θα έχουμε ολοκληρώσει όλους τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που έχει θέσει ο Πρόεδρος Putin.
Θα φτάσουμε σε όλες τις ρωσικές πόλεις που πρέπει να απελευθερωθούν, και ο ρωσικός λαός θα ξαναζήσει και πάλι φυσιολογικά» είπε ο Balitsky.


Rogozin (Zaporizhia): Υπάρχουν μη επαγγελματίες στις αμυντικές βιομηχανίες που εμποδίζουν την τεχνολογική πρόοδο

Ο πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos και νυν γερουσιαστής της επαρχίας Zaporizhia, Rogozin, τόνισε τα προβλήματα στη ρωσική αμυντική βιομηχανική βάση.
Ο Rogozin ισχυρίστηκε ότι «μη επαγγελματίες» διευθυντές σε ρωσικές αμυντικές βιομηχανικές επιχειρήσεις εμποδίζουν τις εκτεταμένες τεχνολογικές προσαρμογές στον ρωσικό στρατό.
Τόνισε ότι οι Ρώσοι πιλότοι χρειάζονται ένα «εφεδρικό» σύστημα πλοήγησης για να χειρίζονται τα αεροσκάφη τους και να ρίχνουν βόμβες σε περιοχές με παρεμβολές ουκρανικού ηλεκτρονικού πολέμου (EW).
Ο Rogozin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επιτυχώς drones "Vandal" first-person view (FPV) με καλώδια οπτικών ινών προς την κατεύθυνση του Kursk, καθώς το drone φέρεται να είναι πιο ανθεκτικό στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο, αλλά σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρειάζονται περισσότερα συστήματα EW.
Ο Rogozin ισχυρίστηκε ότι το νεοσύστατο ρωσικό απόσπασμα BARS-Sarmat (Ρωσική Εφεδρεία Μάχης Στρατού) θα παρέχει ανατροφοδότηση σχετικά με την τεχνολογία που δοκιμάζει στο πεδίο της μάχης στο ρωσικό DIB προκειμένου να βελτιώσει τα προϊόντα του για τον ρωσικό στρατό.
Ο Rogozin τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός θα δημιουργήσει ένα νέο κλάδο για μη επανδρωμένα συστήματα ή ρομποτικά συστήματα.

Ουκρανός αξιωματικός: Η περίπτωση του Selydove θυμίζει σενάριο Ugledar – Bild: Το Selydove έχει χαθεί

«Στην πόλη του Selydove, το σενάριο θυμίζει Ugledar.
Ο Ρωσικός στρατός έχει κόψει όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού, έχει μείνει μόνο ένας, κατά μήκος του οποίου είναι πολύ σημαντικό να κρατηθεί γιατί αν χάσουμε , τότε τα προβλήματα θα αρχίσουν στο βορρά και υπάρχει μια διαδρομή προς το Pokrovsk», τόνισε Ουκρανός αξιωματικός
Στην περιοχή Zvezdny, τα ρωσικά στρατεύματα διέσχισαν τον ποταμό Volchya και «στην πραγματικότητα έφτασαν στο πίσω μέρος του Gornyak από το νότο».
Προηγουμένως, οι ουκρανοί στρατιωτικοί έγραφαν ότι οι Ρώσοι μπήκαν στο Selydove και προχώρησαν στο Gornyak.
Επίσης, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Bild, Julian Röpke, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναγκαστούν να αποσυρθούν από το Selydove για να αποφευχθεί η περικύκλωση.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τώρα την 969η ημέρα του.

Ο Ουκρανικός στρατός κατέλαβε την Kruglyakovka στο Kupyanks στα social media αλλά έχασαν τον έλεγχο στο έδαφος

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να κερδίζει αλλά μόνο στα social media.
Ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγικά σημαντικού ουκρανικού προπυργίου στο Kupyansk, η ουκρανική στρατιωτική προπαγάνδα μπήκε στη μάχη και κήρυξε άλλη μια ψεύτικη νίκη.
Στις 18 Οκτωβρίου, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) δήλωσε απροσδόκητα τον έλεγχο του χωριού Kruglyakovka που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Oskol νότια του Kupyansk.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, οι Ειδικές Δυνάμεις του GUR μαζί με την 77η χωριστή αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέλαβαν τον έλεγχο του οικισμού και ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εκκαθάρισης.
Η επιχείρηση της Ουκρανίας διήρκεσε από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου.
Ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχασε περισσότερο από μια διμοιρία σε μάχες.
Ρώσοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν και αποκάλυψαν μερικά σημαντικά δεδομένα στους γενναίους Ουκρανούς μαχητές.
Οι διαδρομές που χρησιμοποίησε ο ρωσικός στρατός ναρκοθετήθηκαν, ο ουκρανικός έλεγχος της Kruglyakovka φέρεται να εξασφαλίστηκε.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γενναίες ειδικές δυνάμεις του GUR μπαίνουν στις μάχες των μέσων ενημέρωσης όταν ο ουκρανικός στρατός υφίσταται άλλη μια στρατηγική ήττα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά από επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις και επέκτειναν σε μεγάλο βαθμό τη ζώνη ελέγχου τους γύρω από την πόλη Kupyansk
Σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τους Ουκρανούς και τους δυτικούς προστάτες τους, ο διαβόητος GUR διοργάνωσε άλλη μια ψεύτικη νίκη.
Τα επίσημα κοινοποιημένα πλάνα δείχνουν την προετοιμασία της διοίκησης για την επιχείρηση, και μια μικρή ομάδα Ουκρανών στρατιωτών τρέχει ανάμεσα στα σπίτια και πυροβολεί δυνατά γύρω τους και σε άδεια υπόγεια.
Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε καμία πραγματική μάχη που να υποστηρίξει τον ισχυρισμό.

Η περιοχή του χωριού Kruglyakovka φλεγόταν από σκληρές μάχες για εβδομάδες.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα στα δάση δυτικά του οικισμού.
Στις αρχές Οκτωβρίου, περικύκλωσαν την Kruglyakovka από βόρεια και ανατολικά και έκοψαν έναν σημαντικό δρόμο προς την Kolesnikovka.
Μετά από παρατεταμένες μάχες στα περίχωρα και σφυροκόπημα ουκρανικών κρησφύγετων με βαριές βόμβες και πυροβολικό, οι αναφορές από το πεδίο της μάχης για ρωσική προέλαση στο χωριό είναι γεγονός.
Μάλιστα, το χωριό παρέμεινε στη γκρίζα ζώνη για πολύ καιρό όταν οι γενναίες ειδικές δυνάμεις των GUR διοργάνωσαν τη νικηφόρα μάχη τους ενάντια στις σκιές.
Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς δημοσιογράφους, η επιχείρηση παρατηρήθηκε επίσης από ρωσικά UAV και η κινηματογραφική ομάδα δέχτηκε βομβαρδισμό του ρωσικού πυροβολικού όταν υποχώρησε από τους δρόμους.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου, η Kruglyakovka τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Ο έλεγχος του Kruglyakovka είναι στρατηγικής σημασίας.
Επιτρέπει στον ρωσικό στρατό να αποκόψει την ουκρανική ομάδα στην ανατολική όχθη του ποταμού νότια του Kupyansk.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Μεγάλη προέλαση Ρώσων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στο Kupyansk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 19 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο κέντρο και νότια Kruhlyakivka (νότια του Kupyansk) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τουλάχιστον το ήμισυ του οικισμού.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια του Kupyansk κοντά στο Holubivka, ανατολικά του Kupyansk κοντά στο Kucherivka, βορειοδυτικά του Svatove κοντά σε Novoosynove, Lozova, Kolsynivka, Kruhlyakivka και Stepova Novoselivka, βορειοδυτικά της Kreminna κοντά σε Hrekivka, Novomyhailivka, Yampolivka και Novosadove και δυτικά της Κρεμίννας κοντά στο Zarichne και στο Terny και νότια της Kreminna κοντά σε Serebryanka

Προέλαση Ρώσων νοτιοανατολικά του Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk στις 20 Οκτωβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στα βορειοανατολικά προάστια του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος δρόμων στο ανατολικό Selydove και επιτίθενται στον οικισμό από βορρά και νότο.
Επίσης μπήκαν στα περίχωρα του Vyshneve (νότια του Pokrovsk και αμέσως δυτικά του Selydove) από τα νότια κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.
Επίσης προχώρησαν στη Vozdvyzhenka (ανατολικά του Pokrovsk) και κοντά στο Hirnyk (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Kurakhove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Kurakhove.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω εντός και νότια της Maksymilyanivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις κοντά στο Maksymilyanivka και το Kurakhove στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

UAF_Kursk_Incursion_October_20_2024.png

10oct2024_Ukraine_Kupyansk_map-768x949.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_20_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_20_2024.png

20oct2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-1024x973.jpg

Vremivka-Marinka_Battle_Map_Draft_October_20_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης