Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ θα ακολουθήσει το μοντέλο «Nasrallah» και θα εγκρίνει το χτύπημα στο Ιράν λίγο πριν γίνει

Το Ισραήλ θα ακολουθήσει το μοντέλο «Nasrallah» και θα εγκρίνει το χτύπημα στο Ιράν λίγο πριν γίνει

Το Ισραήλ ενδέχεται να εγκρίνει το χτύπημα στο Ιράν λίγο πριν από τη δράση

Σχετικά Άρθρα
Το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο δεν έχει συζητήσει για πλήγμα κατά του Ιράν στην πρόσφατη συνάντησή του, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί να αποφασίσουν για το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε πιθανής επίθεσης.
H έγκριση πιθανώς να έρθει λίγο πριν συμβεί, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.
Αυτή η προσέγγιση φέρεται να είναι παρόμοια με προηγούμενες αποφάσεις σχετικά με την εξάλειψη του αρχηγού της Hezbollah και τα χτυπήματα σε στόχους των Houthis στην Υεμένη.
Κατά τη συνάντηση, οι υπουργοί συζήτησαν την κατάσταση των ομήρων που κρατά το παλαιστινιακό κίνημα Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, στρατηγικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στον θύλακα, καθώς και μέτρα αντιποίνων κατά πρόσφατης εκτόξευσης drone που στόχευε την κατοικία του Netanyahu στην παραλιακή πόλη της Καισάρειας, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί πιστεύουν ότι η προώθηση των διαπραγματεύσεων για ανταλλαγή ομήρων θα είναι ευκολότερη μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Hamas Sinwar, με το Κατάρ να αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο σε αυτές τις συζητήσεις.
Το Ισραήλ προσπαθεί επίσης να αυξήσει τον αριθμό των φορτηγών βοήθειας που κατευθύνονται προς τη Λωρίδα της Γάζας.
Αυτή η ενέργεια ανταποκρίνεται στα αιτήματα των Ηνωμένων Πολιτειών που απείλησαν με εμπάργκο όπλων εάν η ανθρωπιστική κατάσταση δεν βελτιωθεί εντός ενός μήνα, ανέφερε η πύλη ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης