Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (ΕΚΤ): Στο τραπέζι περικοπές επιτοκίων κατά 0,5% - Εξαρτόμαστε από τα δεδομένα

Centeno (ΕΚΤ): Στο τραπέζι περικοπές επιτοκίων κατά 0,5% - Εξαρτόμαστε από τα δεδομένα
Η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει αυτή τη σταδιακή, αλλά σταθερή, προβλέψιμη πορεία προς ένα πιο ουδέτερο επίπεδο για το επιτόκιο
Το ενδεχόμενο να «χαλαρώσει» ακόμη περισσότερο τη νομισματική πολιτική της εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Mario Centeno.
«Το αν πρέπει να περικόψουμε τα δεδομένα κατά 0,25% ή κατά 0,5% είναι κάτι το οποίο θα μας πουν τα δεδομένα» δήλωσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής κεντρικής τράπεζας την Τρίτη στην Ουάσιγκτον.
«Δεν νομίζω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα εξετάζει ταχύτερη πορεία αν τα δεδομένα μας πουν ότι πρέπει να το κάνουμε αυτό, είναι πιθανό».
Σε ομιλία του στο Peterson Institute for International Economics, ο Πορτογάλος ανέφερε ότι «η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει αυτή τη σταδιακή, αλλά σταθερή, προβλέψιμη πορεία προς ένα πιο ουδέτερο επίπεδο για το επιτόκιο».
Τόνισε ότι ένα τέτοιο ουδέτερο επιτόκιο θα μπορούσε να είναι «στο 2% ή λίγο κάτω από το 2%» και ότι το τρέχον επιτόκιο πολιτικής «εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από αυτό το ουδέτερο επίπεδο, οπότε αυτή η διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης