Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το NBA επιβεβαίωσε την επιθυμία του να επενδύσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

tags :
Το NBA επιβεβαίωσε την επιθυμία του να επενδύσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ
Το πρωτάθλημα της Αμερικής συνεχίζει να αναδεικνύει την... παγκοσμιοποίηση του, καθώς 125 ξένοι παίκτες, που ισοφάρισαν το περσινό ρεκόρ, θα συμμετέχουν στο εφετινό πρωτάθλημα.
Ο αναπληρωτής κομισάριος του NBA, Mark Tatum, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου για «άνοιγμα» στην Ευρώπη. «Μιλάμε με τη FIBA», αποκάλυψε χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις και το χρονοδιάγραμμα.
«Συνεργαζόμαστε με τη FIBA και τους εταίρους μας στην Ευρώπη για να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να αναπτύξουμε το μπάσκετ εκεί», εξήγησε ο Τέιτουμ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου με διεθνή ΜΜΕ πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου του ΝΒΑ.
«Δεν έχουμε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, δεν έχουμε λεπτομέρειες για να δώσουμε σήμερα, αλλά αυτά είναι πράγματα για τα οποία μιλάμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια ευκαιρία, μια ανάγκη για το μπάσκετ να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Ευρώπη. Το μπάσκετ είναι ίσως το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στην ήπειρο, αλλά το μερίδιο αγοράς του είναι πολύ χαμηλό αυτή τη στιγμή. Πώς να επενδύσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ; Ποιο θα ήταν το λειτουργικό μοντέλο; Πώς θα μπορούσε να μοιάζει; Είμαστε ακόμη σε μια προκαταρκτική φάση συζητήσεων με τη FIBA».
Μέσω του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ, το ΝΒΑ είχε ήδη αναφέρει το ενδιαφέρον του για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, χωρίς να διευκρινίσει αν φιλοδοξούσε να δημιουργήσει μια διοργάνωση ανταγωνιστική της τρέχουσας Euroleague.
Το πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής συνεχίζει να αναδεικνύει την... παγκοσμιοποίηση του, καθώς 125 ξένοι παίκτες, που ισοφάρισαν το περσινό ρεκόρ, θα συμμετέχουν στο εφετινό πρωτάθλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης