Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση Zakharova στον Macron: Η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία θα προκαλέσει ... πυρηνική κόλαση

Ηχηρή προειδοποίηση Zakharova στον Macron: Η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία θα προκαλέσει ... πυρηνική κόλαση
«Ο Lecornu δεν είναι ο μόνος δυτικός εκπρόσωπος που προσπαθεί να φλερτάρει με την ιδέα αποστολής ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία» τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Η αποστολή ξένων στρατευμάτων στην ουκρανική επικράτεια θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, με καταστροφικές συνέπειες για όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολιάζοντας την πρόταση του Γάλλου Υπουργού Άμυνας, Sebastien Lecornu προς τους δυτικούς συμμάχους για ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Αυτός [ο Lecornu] δεν είναι ο μόνος δυτικός εκπρόσωπος που προσπαθεί να φλερτάρει με την ιδέα αποστολής ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ξέρετε πού θα οδηγήσει η πρακτική εφαρμογή αυτής της ιδέας, μπορώ να το επαναλάβω για όσους μπορεί να το έχουν ξεχάσει. Θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων με καταστροφικές συνέπειες», υπογράμμισε με νόημα η διπλωμάτισσα.

«Θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά στις προκλήσεις της Πολωνίας»

Επιπλέον, η εκπρόσωπος της Μόσχας επεσήμανε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα απαντήσει στην απόφαση της Βαρσοβίας να κλείσει το ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Πόζναν.
Αυτό το βήμα θα επιφέρει αναλογική και αποφασιστική αντίδραση από την πλευρά της Ρωσίας, πρόσθεσε.
«Έχουμε προσπαθήσει επανειλημμένα να προσεγγίσουμε τις πολωνικές αρχές, να τους πείσουμε για την απόλυτη αχρηστία και καταστροφικότητα, ακόμη και για τους ίδιους, μιας τέτοιας πορείας, καθώς όλες αυτές οι ενέργειες επιφέρουν αναπόφευκτα την επαρκή και ανταποδοτική μας αντίδραση», ανέφερε η διπλωμάτισσα.
«Αναμφίβολα, δεν θα καθυστερήσουμε να απαντήσουμε σε αυτή τη νέα εχθρική κίνηση της πολωνικής ηγεσίας».
Η Zakharova σημείωσε ότι η Μόσχα έχει γίνει μάρτυρας, για άλλη μια φορά, της επίδειξης «ανεξέλεγκτης ρωσοφοβίας, σε συνδυασμό με μια ιδιότυπη κατασκοπευτική μανία» από την επίσημη Βαρσοβία.
Επισημαίνεται ότι στις 22 Οκτωβρίου, ο Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών, Radoslaw Sikorski, ανακοίνωσε την απόφαση να κλείσει το ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Πόζναν· το προσωπικό του θα αναγκαστεί να φύγει από τη χώρα τις επόμενες ημέρες.
Μέχρι στιγμής, λειτουργούσαν τρία ρωσικά Γενικά Προξενεία στην Πολωνία: στην Κρακοβία, στο Πόζναν και στο Γκντανσκ.
Τρία πολωνικά προξενεία παραμένουν ανοιχτά στη Ρωσία: στο Καλίνινγκραντ, στην Αγία Πετρούπολη και στο Ιρκούτσκ.
Επιπλέον, ο Sikorski δεν απέκλεισε την πιθανότητα απέλασης του Ρώσου πρέσβη στο μέλλον.

«Προϊόν νοθείας τα αποτελέσματα στο δημοψήφισμα για την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ»

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ ήταν προϊόν νοθείας, ξεκαθάρισε στη συνέχεια η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, κατά την ενημέρωση των συντακτών.
«Η χώρα εξέφρασε ένα αποφασιστικό "όχι" στην ένταξη στην ΕΕ, αλλά οι αρχές, ειδικά η Πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu, έκαναν τα πάντα για να αποκρύψουν αυτά τα αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος - υποτίθεται 50,46% υπέρ και 49,54% κατά - εξασφαλίστηκαν την τελευταία στιγμή, δηλαδή, πλαστογραφήθηκαν», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη Zakharova, «παρά τη μεγάλης κλίμακας χρήση καταστολής από τις αρχές στο Κισινάου κατά της αντιπολίτευσης, των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης, της άμεσης πίεσης μέσω διοικητικών πόρων, καθώς και της κατάφωρης παρέμβασης στη διαδικασία των εκλογών από εκπροσώπους των ΗΠΑ και της ΕΕ, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ηγεσία της Μολδαβίας κατέληξαν σε αποτυχία».
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Οκτωβρίου διεξήχθησαν προεδρικές εκλογές στη Μολδαβία.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η νυν πρόεδρος Sandu έλαβε το 42,49% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, ενώ ο αντίπαλός της, Alexandru Stoianoglo, το 25,95%.
Δεδομένου ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν έλαβε πάνω από 50% των ψήφων, οι δύο αντίπαλοι θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 3 Νοεμβρίου.
Ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές, διεξήχθη δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ - το 50,46% των ψηφοφόρων υποστήριξε τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της χώρας που επιτρέπουν την αμετάκλητη πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ, ενώ το 49,54% ψήφισε κατά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης