Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύς ο πέλεκυς για το Kursk: Ενώπιον της ρωσικής δικαιοσύνης 130 Ουκρανοί - Κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες

Βαρύς ο πέλεκυς για το Kursk: Ενώπιον της ρωσικής δικαιοσύνης 130 Ουκρανοί - Κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες
Περισσότεροι από 130 ένοπλοι στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, διέσχισαν παράνομα τα σύνορα του ρωσικού κράτους
Η Ανακριτική Επιτροπή (IC) της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη κατά περισσότερων από 130 στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), οι οποίοι είναι ύποπτοι για εγκλήματα στην περιοχή του Kursk, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Ανακριτικής Επιτροπής.
«Έχει ανοιχθεί ποινική υπόθεση κατά περισσότερων από 130 στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι είναι ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες στην περιοχή του Kursk», αναφέρει η δήλωση του γραφείου, την οποία μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.
Σύμφωνα με την έρευνα, από τις αρχές Αυγούστου έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, περισσότεροι από 130 ένοπλοι στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, διέσχισαν παράνομα τα σύνορα του ρωσικού κράτους.
Σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τον πληθυσμό και να προκαλέσουν ζημιές, ενώ άνοιξαν επανειλημμένα πυρ με σαφή πρόθεση την αφάιρεση ζωών, τόσο εναντίον στρατιωτών του ρωσικού στρατού όσο και κατά αμάχων πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι χθες 22 Οκτωβρίου, συνελήφθησαν επτά στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για πυροβολισμούς κατά πολιτών στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι στρατιώτες είναι ύποπτοι για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας, παράνομη διέλευση των κρατικών συνόρων και παράνομη κατοχή, και μεταφορά όπλων, συμπεριλαμβανομένων όπλων μεγάλου διαμετρήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης