Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στη Ρωσία: Οι Βρετανοί εξοπλίζουν εν κρυπτώ την Ουκρανία - Βαφτίζουν τα όπλα ... σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα

Οργή στη Ρωσία: Οι Βρετανοί εξοπλίζουν εν κρυπτώ την Ουκρανία - Βαφτίζουν τα όπλα ... σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα
Η Βρετανία χρησιμοποιεί το θέμα της προστασίας του διαδρόμου σιτηρών που περνάει από τη Μαύρη Θάλασσα για να συγκαλύψει τον εφοδιασμό με όπλα προς το καθεστώς του Κιέβου, τονίζει η Μόσχα
Η Μεγάλη Βρετανία συγκαλύπτει με απροκάλυπτο τρόπο τις παραδόσεις όπλων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (UAF) μέσω της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, το οποίο επικαλείται δήλωση της Ρωσικής Πρεσβείας στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τη διπλωματική υπηρεσία της Μόσχας, το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί το θέμα της προστασίας του διαδρόμου σιτηρών που περνάει από τη Μαύρη Θάλασσα για να συγκαλύψει την μεταφορά όπλων προς καθεστώς του Κιέβου.
«Η προώθηση αυτού του θέματος <...> επιβεβαιώνει την εμπλοκή των δυτικών χωρών στην προμήθεια όπλων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μέσω της θαλάσσιας οδού της Μαύρης Θάλασσας, χρησιμοποιώντας φορτηγά πλοία τρίτων χωρών», αναφέρει σχετικά το ανακοινωθέν της ρωσικής πρεσβείας.
Επισημαίνεται ότι ο εξοπλισμός του καθεστώτος Zelensky από το Λονδίνο καταμαρτυράται και από τον νέο αμυντικό προϋπλογισμό της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίος προβλέπει τη μεταφορά ναυτικών drones και ραντάρ στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης