Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Προτεραιότητα στην απευλευθέρωση των Ρωσο - ισραηλινών ομήρων, εάν υπάρξει συμφωνία

Hamas: Προτεραιότητα στην απευλευθέρωση των Ρωσο - ισραηλινών ομήρων, εάν υπάρξει συμφωνία
O Abu Marzouk δήλωσε ότι η απελευθέρωση του Alexandre Troufanov και του Maxin Herkin θα αποτελέσει «προτεραιότητα», αλλά μόνο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

Δύο Ρώσοι-Ισραηλινοί όμηροι θα απελευθερωθούν πρώτοι σε μια πιθανή μελλοντική συμφωνία με το Ισραήλ, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Hamas.
Ο Abu Marzouk συναντήθηκε χθες στη Μόσχα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Mikhail Bogdanov, με τη συνάντησή τους να επικεντρώνεται στο θέμα των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.
Σε συνέντευξή του στο  RIA Novosti, ο Abu Marzouk δήλωσε ότι η απελευθέρωση του Alexandre Troufanov και του Maxin Herkin θα αποτελέσει «προτεραιότητα», αλλά μόνο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Δήλωσε ότι ο Troufanov, 30 ετών, βρίσκεται επί του παρόντος υπό την επιτήρηση της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.
Πρόσθεσε ότι η οικογένεια του Herkin μετακόμισε στη Ρωσία μετά τη σύλληψή του και εξασφάλισε την υπηκοότητα του, επιτρέποντας στη Μόσχα να παρέμβει στις προσπάθειες απελευθέρωσής του.
«Δεν είναι Ρώσος πολίτης, αλλά πρώην στρατιώτης του ισραηλινού στρατού», δήλωσε ο Marzuk, προσθέτοντας ότι, παρά το γεγονός αυτό, η απελευθέρωση τόσο του ίδιου όσο και του Herkin θα έχει προτεραιότητα από σεβασμό προς τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης