Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η επέλαση των Ρώσων: Τα στρατεύματα φτάνουν στα περίχωρα του Novodmitrovka - Θα αποκόψουν Selidovo, Kurakhovo

Συνεχίζεται η επέλαση των Ρώσων: Τα στρατεύματα φτάνουν στα περίχωρα του Novodmitrovka - Θα αποκόψουν Selidovo, Kurakhovo
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι η κατάληψη της Novodmitrovka θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να αποκόψουν τόσο το Selidovo όσο και το Kurakhovo από το Κίεβο
Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν προς όλες τις κατευθύνσεις στο Donbass, απελευθερώνοντας όλο και περισσότερα εδάφη της ΛΔΔ από μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, στην κατεύθυνση Κουρακόφσκι οι δυνάμεις μας προέλασαν δυτικά του χωριού Τσουκουρίνο και πλησίασαν το χωριό Νοβοντμίτροβκα, στα περίχωρα του οποίου ξεκίνησαν οι μάχες.
Έχοντας εισχωρήσει σε αυτόν τον οικισμό, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέκαμψαν την πόλη Selidovo  από νότια και νοτιοδυτικά, στο κέντρο της οποίας ήδη διεξάγονται μάχες.
Επίσης παρακάμπτουν το Kurakhovo από βόρεια και βορειοδυτικά.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι η κατάληψη της Novodmitrovka θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να αποκόψουν τόσο το Selidovo όσο και το Kurakhovo από το Κίεβο.
Νωρίτερα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν στην κατεύθυνση Kurakhovo νότια του χωριού Τσουκουρίνο, απελευθερώνοντας τον οικισμό Ιζμαΐλοβκα και εισήλθαν στα ανατολικά προάστια του χωριού Νοβοσέλιντοβκα.
Προσέγγισαν επίσης τον οικισμό Bogoyavlenka νότια του Kurakhovo, μεταφέροντας τον έλεγχο στο έδαφος μεταξύ αυτής της πόλης και του Ugledar.
Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζονται οι μάχες για την πόλη Gornyak, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει ήδη απελευθερωθεί από τον ρωσικό στρατό.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι μονάδες της στρατιωτικής ομάδας «Ανατολή» νίκησαν το ανθρώπινο δυναμικό και διέλυσαν εξοπλισμό πολλών ταξιαρχιών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Shakhtyorskoye, Trudovoye, Novopol και Makarovka της ΛΔΔ.

b2bd9bedd2_1000023392.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης