Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος για 4η συνεχόμενη εβδομάδα στα επιτόκια στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Άνοδος για 4η συνεχόμενη εβδομάδα στα επιτόκια στεγαστικών δανείων
Η μέση τιμή στο 30ετές διαμορφώθηκε στο 6,54%, έχοντας αυξηθεί κατά 10 μ.β.
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά κινήθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, καθώς μετριάζονται οι προσδοκίες για μία νέα, δραστική μείωση 50 μ.β. στα επιτόκια πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εντός του 2024, με τον -ετήσιο- πληθωρισμό να παραμένει επίμονα υψηλότερα από τον στόχο του 2%.
Ειδικότερα, για το επταήμερο έως 24/10, η μέση τιμή στο 30ετές διαμορφώθηκε στο 6,54%, έχοντας αυξηθεί κατά 10 μ.β. σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac. Ένα χρόνο ακριβώς πριν, το μέσο επιτόκιο ήταν στο 7,79%, το επίπεδο - ρεκόρ.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο εκτοξεύθηκε κατά οκτώ μ.β. και έφθασε στο 5,71% -από 7,03% πέρυσι, ιστορικό υψηλό.
«Η συνεχιζόμενη ισχύς της αμερικανικής οικονομίας οδήγησε τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων υψηλότερα για άλλη μια φορά.
Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε ένα χάσμα μεταξύ των ανησυχιών και των οικονομικών δεδομένων. Αυτό οδήγησε σε υψηλότερη από το κανονικό, αστάθεια στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, παρά την ενδυνάμωση της οικονομίας», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης