Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ενέδρες της Hezbollah στο νότιο Λίβανο προκαλούν σημαντικές απώλειες στο Ισραήλ - Βαρύ το τίμημα των χερσαίων επιθέσεων

Οι ενέδρες της Hezbollah στο νότιο Λίβανο προκαλούν σημαντικές απώλειες στο Ισραήλ - Βαρύ το τίμημα των χερσαίων επιθέσεων
Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου αρκετά «δύσκολα περιστατικά ασφαλείας» στον Λίβανο
Οι ισραηλινές δυνάμεις συνελήφθησαν σε μια σειρά από ενέδρες της Hezbollah ενώ διείσδυσαν στο νότιο Λίβανο τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές απώλειες στις τάξεις τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης.
Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου αρκετά «δύσκολα περιστατικά ασφαλείας» στον Λίβανο.
Ελικόπτερα ακούστηκαν και φάνηκαν να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία του βόρειου Ισραήλ.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια εβραϊκή ιστοσελίδα δημοσίευσε είδηση ότι ο στρατός κατοχής δέχτηκε ένα οδυνηρό πλήγμα και ότι υπήρχαν πολλοί νεκροί και τραυματίες.
Ξαφνικά, οι ειδήσεις αποσύρθηκαν και μαυρίστηκαν, αλλά ο αριθμός των αεροσκαφών διάσωσης και ασθενοφόρων και ο θρήνος αποκάλυψαν τα πάντα
», επισήμανε ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος και αναλυτής για τις ισραηλινές υποθέσεις, Azzam Abu al-Adas, ο οποίος παρακολουθεί στενά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Μια σειρά από άλλες ενέδρες και επιθέσεις της Hezbollah έπληξαν τις ισραηλινές δυνάμεις καθώς επιχειρούσαν στο νότιο Λίβανο το βράδυ της Πέμπτης (24/10).
«Τρομοκράτες της Hezbollah εξαπέλυσαν επίθεση προς την περιοχή όπου επιχειρούν οι δυνάμεις μας…
Μία από τις ρουκέτες έπεσε κοντά σε ένα κτίριο μέσα στο χωριό – όπου διέμενε μια δύναμη από το τάγμα. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν επίσης μαχητές από το 89ο τάγμα, καθώς και μαχητές από νηοπομπή επιμελητείας», ανέφερε ο ισραηλινός στρατιωτικός ανταποκριτής Doron Kodosh στις 25 Οκτωβρίου.
Πρόσθεσε ότι πέντε σκοτώθηκαν και περίπου δώδεκα τραυματίστηκαν.
Εβραϊκά ΜΜΕ ανέφεραν την Πέμπτη (24/10) ότι μαχητές της Hezbollah σκότωσαν τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισαν έξι, εκ των οποίων οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι μαχητές βγήκαν από μια σήραγγα και έριξαν χειροβομβίδες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα.
Οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά, αλλά ήταν αβέβαιοι εάν χτυπήθηκαν μαχητές της Hezbollah, σύμφωνα με τις αναφορές.
Σημειώθηκε επίσης ότι η περιοχή από την οποία αναδύθηκαν οι μαχητές της Hezbollah είχε γίνει στόχος αεροπορικών επιδρομών πριν από την άφιξη των χερσαίων δυνάμεων. Παρόλα αυτά, οι μαχητές της Hezbollah κατάφεραν να οχυρώσουν τη θέση τους και εκτόξευσαν αρκετές χειροβομβίδες όταν εντόπισαν την προέλαση των ισραηλινών στρατευμάτων.
Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στις 24 Οκτωβρίου ότι 57 Ισραηλινοί στρατιώτες και αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των χερσαίων συγκρούσεων στον Λίβανο στις αρχές αυτού του μήνα.
«Πολεμούμε τλά η Hezbollah και το χέρι μας είναι το πάνω χέρι στις μάχες, αλπληρώνουμε βαρύ τίμημα», είπε ο εκπρόσωπος.
Η Αίθουσα Επιχειρήσεων της Hezbollah ανέφερε σε δήλωση στις 23 Οκτωβρίου ότι οι μαχητές της έχουν σκοτώσει περισσότερους από 70 στρατιώτες και αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού και έχουν τραυματίσει περισσότερους από 600.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης