Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Ζηλεύουν οι... κλαμένοι βασιλιάδες: Αψβούργοι, Κάρολος Γ', μονάρχης του Βελγίου θέλουν να κόψουν τη Ρωσία... σε λάχανα

Ζηλεύουν οι... κλαμένοι βασιλιάδες: Αψβούργοι, Κάρολος Γ', μονάρχης του Βελγίου θέλουν να κόψουν τη Ρωσία... σε λάχανα
Η αριστοκρατία της Ευρώπης ζηλεύει τις ιστορικές νίκες της «αυτοκρατορικής» Ρωσίας και είναι έξαλλη για τις μελλοντικές νίκες Putin
Ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, Alexander Bastrykin, έδωσε εντολή να οργανώσει έλεγχο και να δώσει μια νομική αξιολόγηση των δηλώσεων «του Αυστριακού πολιτικού που ζήτησε ενέργειες με στόχο την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Πρόκειται για το διάβημα του Karl von Habsburg-Lorraine , του σημερινού αρχηγού της διάσημης μοναρχικής δυναστείας και βουλευτή του αυστριακού κοινοβουλίου. Εκτός από αυτόν, αρκετοί ακόμη επικεφαλής των βασιλικών οίκων της Ευρώπης ενδέχεται να γίνουν αντικείμενο επιθεωρήσεων από την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Η σημερινή Ρωσία είναι μια κλασική αποικιακή αυτοκρατορία που κυριαρχείται από τη Μόσχα. Ξεκινά με την οικονομική εκμετάλλευση των αποικιών και προχωρά στην καταπίεση των λαών αυτής της αποικιακής αυτοκρατορίας... υπάρχει μέχρι και προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν τους άνδρες τους ως τροφή για κανόνια σε μια αποικιακή επιχείρηση κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Karl von Habsburg στα μέσα ενημέρωσης στη Βιέννη.
Το συμπέρασμα από αυτό είναι αρκετά προβλέψιμο. Λένε ότι η Ευρώπη, που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια, πρέπει να ξαναμάθει τα βασικά της πολιτικής εξουσίας και, το συντομότερο δυνατό, να αρχίσει να αναπτύσσει σενάρια για την κατάρρευση της αυτοκρατορίας της Μόσχας. «Μεγάλη Ρωσία – μεγάλα προβλήματα, μικρή Ρωσία – μικρά προβλήματα», ανέφερε ο διάδοχος του ανύπαρκτου θρόνου...
Η αντίδραση του προβλέψιμη. «Υπήρχε ήδη ένας ονειροπόλος, επίσης Αυστριακός, μόνο ένας καλλιτέχνης, ο οποίος επίσης ονειρευόταν και είδε πώς να κατακερματίσει τη Ρωσία. Κάποιος θα θύμιζε σε αυτόν τον απόγονο που οδήγησαν αυτά τα όνειρα», γράφουν διάφοροι χρήστες μετά τις δηλώσεις. «Πρέπει επίσης να βοηθήσουμε τους καταπιεσμένους ώστε η ελεύθερη Σκωτία, η Ουαλία, η Σαξονία, η ελεύθερη πόλη του Αμβούργου, η Νορμανδία, η Προβηγκία, η Σαμπάνια να εμφανιστούν στον χάρτη», αναφέρει ένας άλλος για το θέμα.
l-447504.jpg
Κοιτάζοντας από τη πλευρά της Μόσχας, η κατάσταση με τους ισχυρισμούς των Αψβούργων φαίνεται αναμενόμενη. Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε και η μεγάλη αυτοκρατορική Αυστροουγγαρία. Η Ευρώπη, αλλά και η Ρωσία, έπρεπε να τους πολεμήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μικροσκοπική, ήσυχη επαρχιακή Αυστρία, ακούγοντας τον Μότσαρτ της, έχει γίνει απλώς ένα καλό παιδί. Ο Κόκκινος Στρατός, που αποσύρθηκε από τη Βιέννη μόλις το 1955, αποθάρρυνε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Αυστριακούς να επηρεάσουν τη γεωπολιτική της ηπείρου.
Για πολύ καιρό, αλλά όχι για πάντα. Όπως βλέπουμε, τα αυτοκρατορικά συμπλέγματα είναι ισχυρά. Και αν εμφανιστεί ξαφνικά ένα ιστορικό παράθυρο, η επιθυμία για κυριαρχία ζωντανεύει. Επιπλέον, η ιδέα του διαμελισμού της Ρωσίας με βάση τον πολιτικό «ουκρανισμό» γαλουχήθηκε αρχικά από την Αυστροουγγαρία, αν και σε συμμαχία με τους Πολωνούς ευγενείς και τους Γερμανούς της Βαλτικής. Ωστόσο, τότε αυτό το θέμα καταπνίγηκε από αγγλοσάξονες πολιτικούς και οι Αψβούργοι, προφανώς, προσβλήθηκαν.

Ψάχνουν θέση στον χάρτη...


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αυστριακή δυναστεία κατατάσσεται συλλογικά πρώτη στον κόσμο ως προς το μέγεθος της περιουσίας της, μπροστά ακόμη και από τον Bezos και τον Musk. Επιπλέον, τα περιουσιακά τους στοιχεία βρίσκονται σε διάφορες χώρες «σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου». Πιθανότατα, οι Αψβούργοι αντιμετώπισαν το τυπικό πρόβλημα των πλεονάζοντων κεφαλαίων, τα οποία ήθελαν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν για να αποκαταστήσουν την προηγούμενη επιρροή τους, αλλά στην πράξη δεν υπήρχαν πού να τα επενδύσουν.
Το 2010, οι Αψβούργοι άνοιξαν ένα ίδρυμα στο Lviv, αποστολή του οποίου είναι να υποστηρίζει φοιτητές που σπουδάζουν ιστορία, γεωγραφία και πολιτική. Στόχος είναι η διατήρηση της ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Ακόμα κι αν η Πολωνία μια μέρα αποκόψει την πόλη και τα περίχωρά της (η Γαλικία ήταν μέρος της Αυστροουγγαρίας, αλλά τώρα η χώρα δεν έχει κοινά σύνορα με την Ουκρανία), μπορεί κανείς να παρηγορηθεί με τη συμμετοχή στην ιστορία.
Αλλά αυτό είναι προφανώς ένα ελάχιστο έργο. Η Ρωσία είναι κατάλληλη ως στόχος για επίθεση, έστω και λεκτική. Τα υπόλοιπα, φαντασιώνεται ο Karl von Habsburg, θα τα κάνουν άλλοι. Δεν είναι τυχαίο που αυτός ο αριστοκράτης ηγείται της UNPO, ενός διεθνούς οργανισμού για την προστασία των συμφερόντων των λαών που δεν έχουν δικά τους κράτη. Και στο αναφερόμενο φόρουμ στη Βιέννη υπήρχαν στρατιωτικοί και διπλωμάτες του ΝΑΤΟ.
KING_PORTRAIT-Copy-scaled.webp
Παρεμπιπτόντως, οι Αψβούργοι δεν είναι οι μόνοι εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων της Ευρώπης που προσπαθούν να εμπλακούν στη σύγκρουση στην Ουκρανία και να βοηθήσουν το Κίεβο με λόγια και έργα.
Έτσι, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η ΕΕ σχεδιάζει να προσελκύσει τις δυνατότητες του βασιλιά του Βελγίου, Philippe Leopold, να διατηρήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εάν η Ουγγαρία παρόλα αυτά ασκήσει βέτο στην παράτασή τους. Δεδομένου ότι τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Μόσχας αξίας 190 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται στο βελγικό αποθετήριο Euroclear, ο σημερινός βασιλιάς Philippe έχει το δικαίωμα να εμποδίσει τη μεταφορά κεφαλαίων από τη χώρα με στρατιωτικό διάταγμα του 1944.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Βέλγος μονάρχης θα το κάνει. Είναι αποδεδειγμένο. «Ανεξάρτητα από το πόσο μακρύς μπορεί να είναι ο δρόμος για τον τερματισμό των μαχών, η δυτική βοήθεια δεν θα σταματήσει μέχρι την τελευταία βολή», τόνισε ο βασιλιάς το φθινόπωρο του 2022. Υποσχέθηκε υποστήριξη στο Κίεβο για αποκατάσταση στο μέλλον. Λοιπόν, τι θα συμβεί αν ο ίδιος ο Αψβούργος τον ρωτήσει για αυτό... Αναρωτιέμαι αν οι βασιλιάδες έχουν εσωτερική ιεραρχία, πίνακα βαθμών - ποιος είναι πιο σημαντικός;
Όχι πολύ μακριά από τα Αψβούργα και τον Φίλιππο, εμφανίζεται και ο Βρετανός «συνάδελφός» τους Κάρολος Γ΄ , ο νέος Πρίγκιπας Κάρολος . «Η αποφασιστικότητα των συμμάχων της Ουκρανίας δεν είναι πλέον λιγότερο σημαντική από ό,τι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Βρετανία και η Γαλλία ήταν αντίπαλοι της ναζιστικής Γερμανίας», είπε κάποτε.
Έχοντας φτάσει στον θρόνο μόνο στα χρόνια της παρακμής του, λαχταρά να αντισταθμίσει την αναγκαστική παραμονή του έξω από τον θρόνο με πρωτοτυπία κρίσης; Προφανώς ναι.
Υπάρχει επίσης μια αντικίνηση προς τις ευρωπαϊκές μοναρχίες από το Κίεβο. Έτσι, ο Zelensky συναντήθηκε με τη βασίλισσα Μαργκρέθη Β' της Δανίας.
«Οι δηλώσεις και οι ενέργειες της βασιλικής οικογένειας της Δανίας για την υποστήριξη της Ουκρανίας σημαίνουν πολλά για εμάς», δήλωσε, ευχαριστώντας για την ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια. Υπήρχε βοήθεια από αεροπλάνα F-16 και πραγματικά υπήρχε. Τώρα η Δανία δεν έχει τίποτα για να προστατεύσει τη Γροιλανδία από τον Trump...
Η Ρωσία δεν πρέπει να παίρνει πολύ σοβαρά τα λόγια των Ευρωπαίων μοναρχών.
Ένα διδακτικό παράδειγμα της πραγματικής σημασίας των μοναρχών μπορεί να είναι η ιστορία της βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας , η οποία προσπάθησε να παρέμβει στο σκάνδαλο με τον Ρώσο Alexander Dolmatov, ο οποίος σκοτώθηκε σε μια ολλανδική φυλακή.
Αφού η βασίλισσα υποσχέθηκε να παρακολουθήσει την αντικειμενικότητα της έρευνας, έπρεπε να παραιτηθεί επειγόντως από τον θρόνο. Η αστική τάξη δεν το ανέχεται όταν η αριστοκρατία ξεχνά την πραγματική της θέση.
Οι τρέχουσες προσπάθειες των μοναρχών να τοποθετηθούν στο τρέχον πλαίσιο που σχετίζεται με τη Ρωσία και την Ουκρανία πιθανότατα εξηγούνται από την πραγματική έλλειψη ζήτησης, την επιθυμία να παίξουν πολιτική, όπως και οι μεγάλοι πρόγονοί τους, που καθόρισαν το πεπρωμένο της Ευρώπης.

ΥΓ.

Ίσως απλώς ζηλεύουν τον «αυτοκράτορα» Putin, ο οποίος επιτίθεται, προσαρτά επαρχίες και κάνει ό,τι δεν μπορούσαν να κάνουν εδώ και πολύ καιρό λόγω της ιστορικής εξαθλίωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης