Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κινδυνεύει η πράσινη μετάβαση της Γαλλίας από τη Marine Le Pen;

Κινδυνεύει η πράσινη μετάβαση της Γαλλίας από τη Marine Le Pen;
Αξιοποιώντας την οργή των Γάλλων για την αποτύπωση της πράσινης μετάβασης στην τσέπη τους, ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν δεσμεύτηκε να ανατρέψει σημαντικές πτυχές της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα
Τα σχέδια της Γαλλίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα απειλούνται από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, το οποίο ενδέχεται να αναδειχθεί σε πρώτη πολιτική δύναμη στις επόμενες εκλογές, καταργώντας βασικές περιβαλλοντικές πολιτικές, σύμφωνα με το Bloomberg.
Αξιοποιώντας την οργή των Γάλλων για την αποτύπωση της πράσινης μετάβασης στην τσέπη τους, ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν δεσμεύτηκε να ανατρέψει σημαντικές πτυχές της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια νίκη του κόμματός της θα μπορούσε να απειλήσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τους κατασκευαστές έργων ΑΠΕ και τους κατασκευαστές μπαταριών αυτοκινήτων, θέτοντας τη Γαλλία σε πορεία σύγκρουσης όσον αφορά τις πράσινες δεσμεύσεις της έναντι των εταίρων της ΕΕ.
«Θέλουμε να σταματήσουμε τις τιμωρητικές πράσινες πολιτικές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Jean-Philippe Tanguy, υπεύθυνος της οικονομικής και ενεργειακής πλατφόρμας του Εθνικού Συναγερμού.
«Δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε το σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, θέλουμε να το επιτύχουμε με άλλα μέσα», πρόσθεσε.
Εάν σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση, ο Εθνικός Συναγερμός θα σταματήσει την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας, θα εγκαταλείψει την απαγόρευση της πώλησης βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που έχει προγραμματιστεί για το 2035, θα χαλαρώσει τις απαιτήσεις ανακαίνισης κατοικιών και θα περιορίσει τα σχέδια για τον αποκλεισμό των πιο ρυπογόνων οχημάτων από τις μεγάλες πόλεις.
Αντ' αυτού, θα επικεντρωθεί στην κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων και στην υποστήριξη της ανάπτυξης καθαρών καυσίμων, όπως το υδρογόνο.

Στον αέρα το πρόγραμμα του Μακρόν

Αυτό το πολιτικό πρόγραμμα θα αποτελέσει σεισμική μετατόπιση των ενεργειακών προτεραιοτήτων της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου το κόμμα της Αναγέννησης βρίσκεται δημοσκοπικά στην τρίτη θέση, είχε καταρτίσει έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη για τα πάντα, από την αιολική, την ηλιακή και την πυρηνική ενέργεια μέχρι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τις ανακαινίσεις κτιρίων και τα πράσινα αέρια. Τώρα όλα αυτά είναι στον αέρα.
«Όλες οι επιχειρήσεις που επιδοτούνται θα βρεθούν σε μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε ο Nicolas Rochon, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων RGreen Invest. «Αυτό θα βάλει φρένο στον ρυθμό των νέων έργων», συμπλήρωσε.
Οι επενδυτές, οι οποίοι έχουν ήδη τρομάξει από τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις μιας πιθανής νίκης του Εθνικού Συναγερμού, πωλούν τις γαλλικές ενεργειακές μετοχές. Η εταιρεία κοινής ωφέλειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Engie SA και η εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Voltalia SA έχουν υποχωρήσει περισσότερο από τις περισσότερες άλλες μετοχές που διαπραγματεύονται στο Παρίσι τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης