Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεχίζονται οι επαφές Σκυλακάκη για τον Great Sea - Τα τρία κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να λυθούν

Συνεχίζονται οι επαφές Σκυλακάκη για τον Great Sea - Τα τρία κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να λυθούν

Η βιωσιμότητα προτεραιότητα του Μ. Μανουσάκη

Η προσωπική παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη ήταν καθοριστικής σημασίας για να ξεμπλοκάρει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου που για κάποιο διάστημα κινδύνεψε ακόμη και να ανασταλεί.
Πρόκειται για ένα έργο που υποστηρίζεται ενεργά τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από επιμέρους μεγάλες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ διαθέτει τις «ευλογίες» και των ΗΠΑ αφού όχι μόνο θα άρει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου, αλλά ανοίγει το δρόμο για τη σύνδεση της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή μέσω Ισραήλ.

Ο κ. Σκυλακάκης πήρε επάνω του την όλη υπόθεση και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και συνεννοήσεις και αφού συνέβαλε στην υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου κατάφερε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι (έστω και διαδικτυακά) ο ΑΔΜΗΕ η ΡΑΕΚ και η ΡΑΑΕΥ και να βρουν την κοινή συνισταμένη που για να προσχωρήσουν στα επόμενα βήματα.
Έτσι πλέον οι τόνοι έχουν πέσει αν και όπως φαίνεται η προσωπική παρέμβαση του κ. Σκυλακάκη προς την κυπριακή κυβέρνηση και στον συναρμόδιο του υπουργό Ενέργειας της Κύπρου Γιώργο Παπαναστασίου συνεχίζει να είναι αναγκαία για να αντιμετωπίζονται τα εμπόδια που προκύπτουν στην πορεία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης