Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Frigoglass: Το α' τρίμηνο 2025 θα ολοκληρωθεί η εξαγορά των Provisiona Iberia και Serlusa Refrigerantes

Frigoglass: Το α' τρίμηνο 2025 θα ολοκληρωθεί η εξαγορά των Provisiona Iberia και Serlusa Refrigerantes
Το α' τρίμηνο 2025 θα ολοκληρωθεί η εξαγορά των Provisiona Iberia και Serlusa Refrigerantes, σύμφωνα με την Frigoglass.

Το α' τρίμηνο 2025 θα ολοκληρωθεί η εξαγορά των Provisiona Iberia και Serlusa Refrigerantes, σύμφωνα με την Frigoglass.
Ειδικότερα, η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε., σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρέχει τις ακόλουθες διευκρινίσεις και πρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με την πρόσφατα ανακοινωθείσα σχεδιαζόμενη εξαγορά (η «Συναλλαγή») των αλλοδαπών εταιρειών Provisiona Iberia, S.L. (η «Provisiona») και Serlusa Refrigerantes, LDA (η «Serlusa Refrigerantes» και μαζί με την Provisiona, οι «Εξαγοραζόμενες Εταιρείες»):

1) οι απώτατοι δικαιούχοι των μετοχών των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών είναι σήμερα τέσσερα φυσικά πρόσωπα, κανένα εκ των οποίων δεν ελέγχει, είτε μόνο του είτε συντονισμένα με κάποιο από τα υπόλοιπα, οιαδήποτε από αυτές, σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού Νόμου 3556/2007.
2) δεν υφίσταται άμεση ή έμμεση σχέση (μετοχική ή άλλη) μεταξύ της υφιστάμενης κύριας μετόχου της Εταιρείας, Truad Verwaltungs A.G. και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, ή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και οιουδήποτε από τους μετόχους των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών.
3) οι Εξαγοραζόμενες Εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα εμπορίας και συντήρησης επαγγελματικών ψυγείων. Κατά την τελευταία ελεγμένη οικονομική χρήση (που έληξε στις 31.12.2023), τα κύρια (pro forma) οικονομικά τους στοιχεία σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IFRS) είχαν ως εξής:


frigo12.JPG

Αναμένεται ότι μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα της Εταιρείας θα παραμείνει αυτή της εταιρείας συμμετοχών, ενώ η ενσωμάτωση των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών στον όμιλο της Εταιρείας θα συμβάλει θετικά στον συνολικό κύκλο εργασιών και στην κερδοφορία της.
4) κατωτέρω παρατίθεται ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα των βασικών ενεργειών για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η οποία επί του παρόντος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2025:

frig013.JPG

www.bankingnews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης