Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δαπάνησε 400 εκατομμύρια δολάρια σε... έξι μήνες για να αναχαιτίσει πυραύλους της Υεμένης

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δαπάνησε 400 εκατομμύρια δολάρια σε... έξι μήνες για να αναχαιτίσει πυραύλους της Υεμένης
Οι εξελίξεις υπογραμμίζουν την αυξανόμενη απειλή από τους Houthis, οι οποίοι όχι μόνο επιτίθενται με βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά χρησιμοποιούν επίσης πυραύλους κρουζ, drones και μη επανδρωμένα σκάφη και υποβρύχια γεμάτα με εκρηκτικά
Από τον Οκτώβριο του 2023, εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπη μια νέα, σημαντική πρόκληση λόγω των Houthis της Υεμένης. Ο αμερικανικός στρατός αναγκάστηκε να αναπτύξει μεγάλες ποσότητες αντιπυραυλικών και αντιαεροπορικών όπλων για να αναχαιτίσει εχθρικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ και πλοία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.
Σύμφωνα με το αμερικανικό έντυπο The War Zone, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 100 πύραυλοι της Standard, συμπεριλαμβανομένων των SM-2 και SM-6, με κόστος έως και 4 εκατομμύρια δολάρια το ένα.
Οι εξελίξεις υπογραμμίζουν την αυξανόμενη απειλή από τους Houthis, οι οποίοι όχι μόνο επιτίθενται με βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά χρησιμοποιούν επίσης πυραύλους κρουζ, drones και μη επανδρωμένα σκάφη και υποβρύχια γεμάτα με εκρηκτικά.
Η κατάσταση έχει πυροδοτήσει συζητήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής άμυνας των πλοίων για την αντιμετώπιση των απειλών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης