Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κάτω τα χέρια από τον σταυρό» – Ξεσηκωμός στα γήπεδα της Πολωνίας για την αφαίρεση των σταυρών από κυβερνητικά κτίρια

«Κάτω τα χέρια από τον σταυρό» – Ξεσηκωμός στα γήπεδα της Πολωνίας για την αφαίρεση των σταυρών από κυβερνητικά κτίρια

Ανάρτηση και από τον Elon Musk  

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος της Βαρσοβίας Trzaskowski έχει πυροδοτήσει οργή στην Πολωνία εφαρμόζοντας μια πολιτική που αποσκοπεί στην προώθηση των «προτύπων ίσης μεταχείρισης» στα δημόσια γραφεία της πρωτεύουσας.
Αυτή η οδηγία απαγορεύει την τοποθέτηση σταυρών και άλλων θρησκευτικών συμβόλων εντός κυβερνητικών κτιρίων, καθώς και στα θρανία των εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου κορυφαίας κατηγορίας μεταξύ της Λέγκια Βαρσοβίας και της Lubin το Σάββατο, οπαδοί της ομάδας της Βαρσοβίας εμφάνισαν ένα πανό με στόχο τον Trzaskowski, που έγραφε "Trzaskowski, μακριά τα χέρια από τον σταυρό".
Αυτή η διαμαρτυρία αντανακλά μια ευρύτερη διαφωνία μεταξύ συντηρητικών πολιτικών και Πολωνών πολιτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο αλλά και αναπόσπαστο μέρος της πολωνικής ταυτότητας.
Η νέα πολιτική έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση για τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, με τους αντιπάλους να υποστηρίζουν ότι τέτοιες κινήσεις αφαιρούν πολιτιστικά σύμβολα υπό το πρόσχημα της ουδετερότητας, ενώ οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένας κοσμικός χώρος εργασίας.
Η αριστερά έχει ιδιαίτερα έντονες απόψεις για αυτό, υποστηρίζοντας τον αυστηρό διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.
Ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας X, σχολίασε την κατάσταση , λέγοντας ότι η Πολωνία «αντιγράφει ξεδιάντροπα ανόητα πράγματα από την Αμερική», προσθέτοντας, «Τι ντροπιαστικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης