Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Πολωνίας: Να μην αποκλείουμε την αποστολή στρατού στην Ουκρανία

Βόμβα Πολωνίας: Να μην αποκλείουμε την αποστολή στρατού στην Ουκρανία
Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο ποια θα είναι τα καθήκοντα των Πολωνών στρατιωτών
Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radosław Sikorski καθώς, όπως είπε, το Κίεβο αγωνίζεται για να αποκρούσει τις επιθέσεις των Ρώσων.
Πρόκειται για μια δήλωση που έρχεται και πάλι να προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της Δυτικής συμμαχίας, καθώς αν και τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί ότι θα εφοδιάζουν με όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό και με χρήματα το Κίεβο έτσι ώστε να αποκρούσει τη ρωσική επιθετικότητα, έχουν σε γενικές γραμμές απορρίψει το σενάριο εκείνο που θέλει την αποστολή στρατιωτών σε ουκρανικό έδαφος, μια και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση σύγκρουση του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
Παρόλο αυτά ο Πολωνός ΥΠΕΞ ερωτηθείς για το εάν η Πολωνία ήταν έτοιμη να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, ο Sikorski είπε ότι «δεν πρέπει να το αποκλείσουμε».
«Πρέπει να αφήσουμε τον Putin να μαντέψει τις προθέσεις μας» υπογράμμισε ο Πολωνός ΥΠΕΞ, ο οποίος και στο παρελθόν είχε κάνει αντίστοιχες δηλώσεις.
Πάντως, ο Sikorski δεν διευκρίνισε ποια ακριβώς θα είναι η αποστολή των Πολωνών στρατιωτών, εάν δηλαδή θα εμπλακούν σε μάχες – κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει τελείως απίθανο – ή εάν θα συνδράμουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε άλλα «μέτωπα», όπως για παράδειγμα στην αποναρκοθέτηση περιοχών ή στην εκπαίδευση στρατιωτών στο ουκρανικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης